Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

ABORDARI TERAPEUTICE ALE TULBURARILOR DEPRESIVE SI ALE NEVROZEI DEPRESIVE

ABORDARI TERAPEUTICE ALE TULBURARILOR DEPRESIVE SI ALE NEVROZEI DEPRESIVE


50,00 lei

ABORDARI TERAPEUTICE ALE TULBURARILOR DEPRESIVE SI ALE NEVROZEI DEPRESIVE

 

 

 

 

Numar de pagini: 83

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Din punct de vedere psihanalitic nevroza constituie o afecţiune psihogenă în care simptomele sunt expresia unui conflict psihic avându-şi rădăcinile în istoria infantilă a subiectului şi realizând compromisuri între dorinţă şi apărare, sau ca un mod de apărare împotriva castrării prin fixarea unui scenariu oedipian.

Din punct de vedere psihiatric nevroza este o maladie mentală despre care subiectul rămâne dureros de conştient şi care, în pofida tulburărilor permanente de personalitate pe care le poate determina, afectează profund funcţiile esenţiale.

Psihanaliza , neuroendocrinologia şi eredobiologia dau o accepţiune unitară a nevroticului: o variantă extremă de individ care a rămas fixat la o treaptă primitiv infantilă (deci insuficientă) a organizării instinctive, sau a regresat la ea (pervers polimorf).

Din diversele definiţii ale nevrozelor, psihiatrul Nica Udangiu considera că , « există atâtea definiţii câţi autori s-au ocupat » . Predescu şi colaboratorii (1989, p.124) definesc nevrozele ca « fiind un grup de reacţii şi dezvoltări patologice, care deşi probabil au mecanisme patogenice diferite sunt determinate în principal de un complex de factori în care rolul dominant revine factorilor psihogeni. Ele se exprimă clinic prin complexe de tulburări psihice cu răsunet somatic trăite în mod conştient de bolnav , conţinutul şi dinamica acestor tulburări fiind inteligibil legate de dezvoltarea individului. Acestor afecţiuni nu le este caracteristică afectarea proceselor de cunoaştere şi nici alterarea mascată trăsăturilor definitorii de caracter şi personalitate. O analiză comparativă a diverselor teorii explicative ale nevrozei sesizează importanţa fundamentală a conflictului intrapsihic.

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi