Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

STIMA DE SINE SI DEPRESIA IN ADOLESCENTA

STIMA DE SINE SI DEPRESIA IN ADOLESCENTA


50,00 lei

STIMA DE SINE SI DEPRESIA IN ADOLESCENTA

 

 

 

Numar de pagini: 30

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Adolescenţa perioadă extrem de semnificativă în dezvoltarea umană datorită schimbărilor numeroase ce au loc la nivelul fizic şi psihic al persoanei, este definită în “Dicţionarul de psihologie” (Roland Diron) ca “o fază de restructurare afectivă şi intelectuală a personalitaţii, un proces de individualizare şi de metabolizare a transformărilor psihologice legate de integrarea corpului sexuat”. Adolescenţa este etapa unei a doua naşteri a omului. De fapt, definiţiile adolescenţei se regăsesc într-o mulţime de documente, acest subiect fiind unul de mare interes, din cele mai vechi timpuri. Rezumând elementele semnificative putem afirma că adolescenţa este un câmp prolific pentru schimbări ce sunt înţelese prin renaşterea mişcării de separare/individualizare a micii copilării, prin reactivarea conflictului oedipian, prin desprinderea de imaginile parentale infantile şi prin reataşarea de noile obiecte libidinale; de asemenea presupune dezvoltarea conştiinţei de sine, a capacitaţii de integrare în competiţii loiale, a capacităţii de a învăţa, exercitarea de roluri şi de statute speciale în cadrul grupurilor în care individul acţionează. (U. Şchiopu şi E. Verza, 1997).

Adolescenţa este împarţită în trei subetape:

-          adolescenţa puberală (10-14ani) este stadiul dominat de o intensă creştere, de accentuare a dismorfismului sexual cu o gamă largă de rezonanţe în dezvoltarea psihică. Mulţi autori consideră întreaga pubertate ca preadolescenţă, caracteristicile de mai sus fiind completate de conturarea caracteristicilor conştiinţei de sine, cu faptul că dezvoltarea psihică este încărcată cu conflicte interioare, individualizarea  intensificându-se pe planurile intelectual şi de relaţionare.

-          adolescenţa propriu-zisă (16/18-20ani) se caracterizează printr-o intelectualizare intensă (dezvoltarea gîndirii abstracte), prin îmbogaţirea şi lărgirea acaparării de conduite adulte.

-          post adolescenţa sau adolescenţa prelungită (18/20-25ani) cuprinde tineretul deja integrat în forme de muncă, precum şi tineretul studenţesc. Independenţa este dobândită sau este pe cale de a fi dobândită la această vârstă, fapt ce aduce cu sine un plus de energizare şi dilatare a personalităţii (U. Şchiopu şi E. Verza, 1997).

Evi Crotti şi Alberto Magni in cartea “Copilul meu aproape adolescent” imparte adolescenţa in trei etape:

-       Preadolescenţa ( de la 10-12 la 14 ani)

-       Faza de mijloc al adolescenţei ( intre 15 şi 16-17 ani)

-       Post-adolescenţa ( de la 18 ani in sus )

 

În preadolescenţă tânărul este în căutarea continuă a unei identităţi proprii şi aceasta poate fi cauza unei dispoziţii instabile. Işi îmbunătăţeşte capacitatea de a se exprima verbal, dar sentimentele se exprimă mai mult prin acţiuni decât prin cuvinte. Prieteniile devin foarte importante şi sunt trăite într-o maniera pătimaşă. Arată un interes scăzut faţă de părinţi, ceea ce este normal şi această atitudine nu trebuie considerată un refuz, ci o fază necesară de detaşare datorită căreia adolescentul cunoaşte defectele părinţilor şi aceştia îşi pierd aureola de “perfecţiune”.

Are tendinţa de a asopta un comportament infantil, mai ales atunci cand este tresat, dar nu cu prietenii, faţă de care ar vrea sa-şi pastreze nealterată propria imagine chiar şi în privinţa intereselor şi a modului de a se îmbrăca şi a se purta. Are grijă ca toate detaliile aspectului său fizic sau ale comportării sale să fie conforme cu cele ale grupului din care face parte, deoarece se teme de aprecierea celorlalţi.

 

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi