Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

SPECIFICUL DETENTIEI FEMEILOR INFRACTOR

SPECIFICUL DETENTIEI FEMEILOR INFRACTOR

SPECIFICUL DETENTIEI FEMEILOR INFRACTOR


35,00 lei

SPECIFICUL DETENTIEI FEMEILOR INFRACTOR

 

 

Numar de pagini: 26

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 35lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Analiza dimensiunii fenomenului de infracţionalitate după gen începe prin a pune semnul egalităţii între infracţionalitate şi pericol – oamenii care sunt etichetaţi drept infractori sunt văzuţi de public şi de sistemul penal de justiţie ca meritând să fie controlaţi şi ca inducând teama victimizării printre cetăţenii care respectă legea.

Femeile infractoare sunt, în general, implicate în tipuri de infracţiuni mai puţin serioase decât bărbaţii. Mai mult decât atât, în multe cazuri ale femeilor care au comis cele mai serioase infracţiuni (cum ar fi uciderea partenerilor lor), infracţiunile lor au fost comise pentru că ele au crezut că viaţa lor, sau viaţa copiilor lor, a fost în pericol mortal. În prezent,  se consideră  că femeile infractoare sunt periculoase şi că merită să fie încarcerate. De asemenea, se discută faptul că cei consideraţi periculoşi – infractorii – nu sunt percepuţi ca oameni ce pot avea relaţii de zi cu zi cu membrii comunității ce respectă legea.

Astăzi se  solicită tot mai mult o “o justiţie socială în funcţie de gen” care să ia în considerare experienţele şi realităţile cu care se confruntă femeile şi, în cadrul căreia, oficialii răspunzători să asigure o aplicare corectă a dreptăţii şi din perspectiva genului.

“Teoria infracţiunii în funcţie de gen” se bazează pe o înţelegere adecvată şi pe explicarea comportamentului infractor. Pentru a explica adecvat infracţionalitatea la femei şi implicarea mult mai redusă decât a bărbaţilor, trebuie să recunoaştem importanţa genului în descrierea comportamentului şi a modului în care genul influenţează modul de acţiune. Se dezvoltă o teorie a infracţionalităţii care ia în considerare genul prin revizuirea factorilor socioculturali şi biologici care sunt mai probabili să contribuie la frecvenţa şi modelul infracţiunii femeii. Diferenţele normative în comportamentele acceptate ale femeilor şi bărbaţilor sunt dictate şi de gen, şi aceste diferenţe au un impact asupra infracţionalităţii femeilor şi bărbaţilor.

Femeile, în general, reprezintă 50% din populaţie în diferite ţări şi doar 5% dintre deţinuţi. Cu toate acestea, în majoritatea ţărilor, populaţia feminină din închisori creşte rapid şi, în unele regiuni ale lumii, mult mai rapid decât cea masculină. În ţări precum Statele Unite şi Anglia numărul femeilor din închisori creşte dublu faţă de numărul bărbaţilor.

Creşterea criminalităţii feminine a fost în centrul a numeroase studii şi, cu toate că explicaţiile fenomenului au fost variate în decursul timpului, acum este acceptat faptul că participarea largă a femeilor în diferite sfere ale vieţii a avut ca rezultat noi oportunităţi, inclusiv oportunităţi de comitere a infracţiunilor şi că un climat dur de pedepsire în multe ţări şi o abordare diferită a femeilor infractoare în sistemul justiţiei penale au contribuit, de asemenea, la aceste schimbări.

S-a argumentat adesea că politicienii, procurorii şi judecătorii sunt mai puţin înclinaţi astăzi să treacă cu vederea unele dintre cele mai puţin grave infracţiuni comise de către femei. Pe de altă parte, s-a argumentat, de asemenea, că cifrele negre (diferenţa dintre numărul de infracţiuni comise, calculat din analizele victimizării şi numărul de infracţiuni care sunt cunoscute de către poliţie) pot fi mult mai mari pentru femei decât pentru bărbaţi, de când o mulţime de infracţiuni ale femeilor se întâmplă în interiorul casei.

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi