RETARDUL MINTAL - DEZVOLTAREA LIMBAJULUI – TEMA DE CERCETARE
RETARDUL MINTAL - DEZVOLTAREA LIMBAJULUI – TEMA DE CERCETARE
RETARDUL MINTAL - DEZVOLTAREA LIMBAJULUI – TEMA DE CERCETARE
RETARDUL MINTAL - DEZVOLTAREA LIMBAJULUI – TEMA DE CERCETARE
Numar de pagini: 78
Diacritice: Da
Format: Word
Prezentare Power Point: Nu
Pret: 50 lei
DESCRIERE:
CUPRINS
Capitolul I. Aspecte teoretice ale conceptului de limbaj verbal la copiii cu retard mintal
Capitolul II. Modalități de intervenție în cazul copiilor cu retard mintal. Terapia integrativă
Capitolul III. Designul cercetării
Concluzii și recomandări
Bibliografie
EXTRAS DIN LUCRARE:
Individul constituie acea parte a structurii umane care acționează autonom și conștient față de toate solicitările mediului, societății și propriei persoane. Se adaptează ușor, se ajustează la diverse situații, denotă abilități de analiză rațională, știe ce dorește, ce mecanisme să folosească pentru a-și îndeplini scopul, și nu în ultimul rând aplică limbajul ca suport în obținerea celor năzuite. Datorită limbajului specific individul uman se diferențiază de ceilalți inși și capătă o conotație unică, originală care îl caracterizează de deplin.
Semiotica reprezintă acea știință care se ocupă de studierea limbajului. Astfel se presupune că este un sistem de semne țintite după anumite reguli în vederea fixării, prelucrării și transmiterii de informații. Semnele vin ca compensare, anumite substitute pentru alte neclarități. Regulule fundamentale sunt: reguli sintactice care de fapt privesc relațiile dintre semne; regulele semantice privesc atât legăturile dintre semne, cât și semnificația conținutului acestora; regulele pragmatice, ca atare sunt cele care vin în folosirea semnelor în comportamente lingvistice.
Limbajul verbal se activează în momentul intersecției funcției semiotice cu comunicarea. De fapt, constituie un tip de limbaj care îndeplinește ambele procese, o focalizare pe principalele resurse.
Individul însușind o limbă anumită, totodată obține un conținut semnificativ, pe când limbajul verbal reorganizează întreaga activitate psihică a persoanei cutare.
Natura verbală privind procesele, stările și însușirile psihice ale individului, condiționează specificul social a psihicului uman.
Dacă abordăm limbajul di perspectiva psihologică putem observa că acesta se include în clasa majoră de fenomene, de conduite simbolice, pe lângă gesturi, arte figurative, mimică.
Prin lucrarea inițiată tind să abordez noțiunea de limbaj fiind corelată semnificativ cu cea de limbaj comun, prin conținut, caracter și formă.
PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)
PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.
Nu exista nici un comentariu inca.