Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

RELATIA TERAPEUTICA IN PSIHOTERAPIA COPILULUI SI ADOLESCENTULUI – LUCRARE DE DISERTATIE

RELATIA TERAPEUTICA IN PSIHOTERAPIA COPILULUI SI ADOLESCENTULUI – LUCRARE DE DISERTATIE

RELATIA TERAPEUTICA IN PSIHOTERAPIA COPILULUI SI ADOLESCENTULUI – LUCRARE DE DISERTATIE


50,00 lei

RELATIA TERAPEUTICA IN PSIHOTERAPIA COPILULUI SI ADOLESCENTULUI – LUCRARE DE DISERTATIE

 

 

 

Numar de pagini: 43

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

            Lucrez de aproape 1 an in domeniul Protectiei Copilului si am intalnit deja cateva zeci de copii din diferite categorii sociale, de la copii de cateva luni pana la adolescenti, ba chiar si pǎrinti mai copii decat copiii lor.

            Chiar acum imi trec prin minte cateva dintre figurile lor, le vad expresiile si-mi dau seama ca toti mi-au ramas cel mai viu in minte prin momentul acela in care isi misca privirea si te privesc drept in fata. Sunt priviri sclipitoare sau putin umbrite, sunt priviri cetoase si lungi sau miscatoare, sunt priviri care aluneca repede pe langa tine sau care ti se opresc in suflet. Fiecare are parca mii de mesaje pe care ti le ofera deodata, ca intr-un joc de ghicitori, care se inchid si se deschid simultan.

            Intr-un fel, cred ca am invatat mai multe de la ei decat din carti si inca o data mi-am raspuns ca realitatea vietii iti ofera toate lectiile pe care ai nevoie sa le inveti.

            Scriu aceasta lucrare pentru am nevoie sa-mi pun putina ordine in minte si-n suflet si sa sistematizez intr-un fel tot ce am acumulat in acest timp. Scriu pentru ca imi propun sa ii asist intr-o maniera si mai constienta, pentru ca am nevoie de repere clare din timpul si spatiul special pe care-l presupune intalnirea cu un copil sau cu un adolescent, pentru a intra in contact cu propriul meu timp si spatiu copilaresc, de a gasi acele lungimi de unda, culori si imagini metaforice de comunicare. Este in acelasi timp o asumare a rolului de psihoterapeut la inceput de drum, un drum care pe alocuri e intortocheat inauntru si-n afara, un drum in care pasii melcului si ai uriasului se combina uneori derutant. Este un demers analitic si de autoanaliza totodata, este un proces de asistare, formare si supervizare.

Psihoterapia copilului si a adolescentului reprezinta pentru mine o mare provocare personala, desi sunt convinsa ca multe din aspectele pe care le voi analiza in continuare fac parte din preocuparile tuturor colegilor mei care intr-un fel sau altul intra in contact cu copii de toate varstele. Din discutiile pe care le-am avut cu ei, mi-am confirmat faptul ca piatra de incercare o reprezinta relatia pe care o stabilim cu acesti clienti absolut deosebiti. Este in acelasi timp instrumentul cel mai profund de lucru dar si cel mai fragil de controlat. Reprezintǎ in acelasi timp un timp si un spatiu privilegiat, pentru cǎ indrǎznesc sǎ spun cǎ de fapt terapeutul si clientul  se intalnesc mai intai  in relatie si de-abia apoi in niste coordonate spatio-temporale obiective, dar si oportunitatea terapeuticǎ prin care sunt exprimate si vehiculate emotii intensesunt resemnificate in prezent evenimente traumatizante, sunt deblocate resurse importante care relanseazǎ cursa dezvoltǎrii armonioase a copilului si adolescentului.

Voi incerca sǎ surprind cateva aspecte practice si sǎ analizez observatii din activitatea de zi cu zi a unui psiholog care se aflǎ la inceputul abilitǎrii in domeniul psihoterapiei.

Imi asum si castigurile interventiei in realitatea vie a clientilor dar si ezitǎrile si sper ca aceastǎ lucrare sǎ fie un pretext al unor discutii tip feedback, materialul de lucru in supervizare si baza abordǎrii terapeutice experientialiste.

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi