Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA

PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA

PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA


50,00 lei cu TVA

PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA

 

 

 

 

Numar de pagini: 31

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Conform „Dicţionarului de psihiatrie”, psihoza este o boală mentală gravă care vatămă în mod global personalitatea pacientului şi cel mai adesea justifică o luare în sarcină terapeutică intensivă, uneori cu necesitatea spitalizării contra voinţei pacientului.

Termenul „psihoză” a fost creat de psihiatrul austriac E. Feuchtersleben, care l-a utilizat pentru prima dată în cursul său de patologie mentală, inaugurat la Viena în 1844. În acest caz, el nu se distingea de termenul de „nevroză” sau de „vesanie”, semnificând doar „boală a spiritului”. Treptat va defini afecţiunile mentale cele mai grave, lăsând termenului „nevroză” întregul domeniu al celor mai uşoare şi despre care pacientul are conştiinţa caracterului lor morbid, ceea ce permite tratarea lor cu acordul subiectului, pe când primele necesită adesea să fie tratate contra voinţei sale.

Psihozele constituie cea mai complexă formă de manifestare psihopatologică, care afectează personalitatea individului în totalitatea ei. Prin natura şi gravitatea sa, psihoza ne apare ca o fatalitate, ca un destin patologic al omului. Ea conferă persoanei o anumită „manieră de a fi, un stil de viaţă, o formă de existenţă durabilă, esenţa unei personalităţi aparte cu un echilibru precar” (P. Wiener).

Perturbarea profundă a relaţiei subiectului cu realitatea este criteriul esenţial al psihozei, în special pentru psihanalişti, care vor repera, pe urmele lui S. Freud, mecanisme psihotice specifice, pentru a o explica: în primul rând proiecţia delirului, care urmează refulării şi prin care bolnavul va proiecta în afara sa ceea ce refuză să recunoască drept realitate psihică proprie.

 

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

TVA 0,00 lei

Total 0,00 lei

* TVA Inclus

Plateste    

» Produse noi