Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

PERSONALITATEA ADOLESCENTILOR

PERSONALITATEA ADOLESCENTILOR


50,00 lei

PERSONALITATEA ADOLESCENTILOR

 

 

 

Numar de pagini: 66

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Psihologia vârstelor se instituie astăzi ca o ramură fundamentală a psihologiei, alături de psihologia generală, psihologia diferenţială, psihologia socială şi psihologia patologică. Apariţia ei, ca şi a celorlalte derivaţii, atestă procesul de maturizare şi expansiune a ştiinţelor psihologice.

În cadrul psihologiei vârstelor, ciclul de creştere şi dezvoltare (cu cele trei secvenţe majore: copilăria, pubertatea şi adolescenţa) ocupă un loc privilegiat, datorită ponderii sale decisive în instrumentarea destinului uman. Ca urmare, psihologia copilului şi adolescentului polarizează un interes viu din partea specialiştilor (şi nu numai).

Adolescenţa este un moment semnificativ în viaţa fiecăruia, întrucât în acest stadiu se produce o deschidere faţă de lume şi apare preocuparea constantă pentru viitor.

Termenul de adolescenţă este de origine latină (adolescere) însemnând a creşte, a căpăta puteri, a se maturiza (L. Steinberg, 1993).

N. Radu (1995) subliniază însă faptul că ideea de adolescenţă (ca şi cea de copilărie) nu a existat întotdeauna în sensul în care noi o înţelegem astăzi. În societatea feudală, nu exista ideea de copilărie1. În epoca medievală, de îndată ce copilul se putea descurca fără ajutorul mamei, copilul intra direct în cadrul societăţii adulte, şi nu în adolescenţă. Chiar şi în pictură, atunci când apăreau, copiii erau nişte adulţi în miniatura. Minimalizarea se explică nu prin nepriceperea artiştilor, ci prin modul în care ei înţelegeau copilăria. Tiparele gândirii se impuneau realităţii, modificând-o şi alterând-o. De altfel, nu este nici azi sigur că era vorba numai de o percepţie greşită, ori de mimarea timpurie de către copii a unor comportamente şi posturi adulte. Copilăria puritană este, poate, în această privinţă, cea mai elocventă. Familia puritană era una patriarhală şi avea un număr mare de copii (10 – 12). De mici, copiii erau convinşi ca păcatul originar îi condamnase. La puritani, reprimarea personalităţii devine, în orice caz, o regulă.

Adolescenţa, ca fenomen de sine stătător, necesitând instituţii pentru protecţia ei şi un tratament pe măsură, este o invenţie a timpurilor moderne, pentru că – aşa cum am arătat anterior – în trecut adolescenţa era un stadiu al vieţii nerecunoscut formal: tinerii treceau dintr-o foarte scurtă copilărie direct în stadiul adult (R. Corsini, 1994).

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi