Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

LUAREA DECIZIILOR IN CONDITII DE STRES

LUAREA DECIZIILOR IN CONDITII DE STRES

LUAREA DECIZIILOR IN CONDITII DE STRES


50,00 lei

LUAREA DECIZIILOR IN CONDITII DE STRES

 

 

 

 

Numar de pagini: 34

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Pe parcursul ultimelor trei decenii (7, 8 si 9 ale secolului XX), modelele alegerii rationale, bazate pe teoria planificarii (planului) si teoria utilitatii subiectiv – asteptate, au dominat literatura cercetarii psihologice cu privire la elaborarea deciziilor. Aceste modele presupun ca autorii deciziilor isi aleg in mod deliberat caile de actiune pe o baza rationala, tinand cont de valorile si probabilitatile consecintelor care ar rezulta din selectarea oricareia dintre alternativele disponibile (ex. Edwards,1954, Miller si Star, 1967, Raiffa, 1967). Modelele alegerii rationale au (con)dus la dezvoltarea modelelor formale pentru analiza deciziilor, care ofera reguli normative utile si precizeaza modul in care oamenii ar trebui sa ia decizii sanatoase atunci cand acestia intreprind actiuni riscante (Wheller si Janis, 1980). O idee centrala este aceea ca este  esential sa se faca cele mai bune estimari ale probabilitatilor ca oricare dintre consecintele asteptate sa se produca; o alta este aceea ca importanta relativa ca oricare dintre consecintele anticipate favorabil sau nefavorabil, sa fie luate in calcul, adica valoarea utilitatii asteptate a lor din punctul de vedere cel mai pretios al autorului deciziilor.

Desi sunt valoroase pentru scopuri prescriptive, modelele rationale ajung intr-o dificultate considerabila atunci cand sunt propuse pentru teorii descriptive care explica modul in care oamenii elaboreaza de fapt deciziile (Broadhurst 1976; Kahneman si Tversky,1979; Lee 1971; Rapaport si Walsten, 1972; Simon, 1976; Slovic, Fishoff si Lichtenstein, 1977). Unmotiv major pentru care oamenii deviaza de la modelul rational tine de limitarile cognitive ale mintii omenesti (Simon, 1976). Oamenii nu pot pur si simplu sa inteleaga si sa-si reaminteasca toate informatiile relevante necesare pentru o rezolvare optima a problemelor de luare a deciziei cu care se confrunta. Însa nici nu au sub control toate cunostintele necesare despre cauza si relatiile probabiliste exacte ale finalitatilor alternative. O alta cauza majora prin care oamenii nu urmeaza procedurile rationale are de a face cu efectele emotiilor asupra proceselor cognitive implicate in elaborarea deciziilor. Aici stresul intra in rolul lui.

 

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi