Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

CONSUMUL DE DROGURI - LUCRARE DE LICENTA

CONSUMUL DE DROGURI - LUCRARE DE LICENTA

CONSUMUL DE DROGURI - LUCRARE DE LICENTA


50,00 lei

CONSUMUL DE DROGURI - LUCRARE DE LICENTA

 

Numar de pagini: 62

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

CUPRINS

Cap. I Consumul de droguri-  problemă psihosocială complexă

1.1  Drogul. Delimitări conceptuale

1.2. Scurt istoric al consumului drogurilor

1.3. Teorii privind consumul de droguri

      1.3.1. teorii biologice

      1.3.2. teorii psihologice

      1.3.3. teorii sociologice

Cap.II Consumul de droguri în contextul actual

2.1. Cauze și factori risc/favorizanți ai consumului de droguri

2.2. Tipuri de consumatori

2.3. Implicațiile asupra mediului familial a consumului de droguri 

2.4. Efectele pe care le au comercializarea, respectiv consumul de  droguri in societate

Cap. III. Prevenirea consumului de droguri

3.1. Metode și tehnici de prevenire

3.2. Legislația antidrog

3.3. Programe antidrog

3.4. Rolul asistentului social în acțiunile de prevenire

Cap.IV. Reabilitarea psihosocială a persoanei în cazul adicției

4.1  Reacția socială

4.2  Teoria etichetarii si eul în oglindă

4.3  Terapii antidrog. Rolul asistentului social în cadrul echipei

4.4   Importanța rețelei de suport

Cap. V. Cercetare practică

      5.1 Metodologia de lucru

      5.2.

      5.3

 

Concluzii

Anexe

Bibliografie

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Încă din antichitate, medicina – arta vindecării – avea în Dacia reprezentanţi renumiţi pentru măiestria în tratarea bolilor. Progresele rapide în toate domeniile medicale şi farmaceutice au condus la amplificarea şi diversificarea procedeelor terapeutice utilizate. Totuşi în secolul XIX s-a observat ca nu toate bolile pot fi tratate prin operaţii chirurgicale şi tratamente medicamentoase. Specialiștii din domeniul sănătății mintale au observat necesitatea sprijinului psiho-social în reabilitarea şi reintegrarea socială a persoanelor respective. Astfel tratamentele psihoterapeutice s-au dovedit foarte folositoare în tratarea subiecţilor.

            În anul 2010 specialiștii din domeniul sănătății mintale se confruntă cu o creștere a numărului de persoane vulnerabile din punct de vedre psihic care necesită tratament, una dintre cauzele care au dus la această creștere reprezentând-o situția socio-economică cu care se confruntă populația României la ora actuală. Deşi sună abstract reabilitarea persoanei cu afecţiuni psihice este doar primul pas spre tratarea acesteia. Tratamentul complet al persoanei respective este dat de eforturile pe care le face persoana, împreuna cu cadrul medical şi grupul de suport, după externarea din spital.

            Am ales această temă deoarece consider că este important să se înţeleagă acest fapt, şi anume în spital cadrul medical face tot posibilul pentru reabilitarea persoanei, dar depinde de persoana respectivă şi de societate dacă reabilitarea este permanentă şi reintegrarea socială reuşită.

            Datorită complexităţii acestei situaţii, tema de faţă a fost abordată din prisma mai multor domenii: medical – cauzele şi efectele pe care le are afecţiunea asupra persoanei respective, perspective medicale asupra afecţiunilor psihice, psihologic – explicarea din perspectivă psiholgică a apariţiei afecţiunii, înţelegerea schimbărilor comportamentale şi de personalitate a persoanelor respective, şi social – perspectiva societăţii asupra acestor persoane, dar şi a acestora despre societate.

            Toate aceste domenii se interpătrund şi colaborează pentru a expune societăţii problematica afecţiunilor psihice.

            Ca şi structură, lucrarea se prezintă sub forma a 4 mari capitole ce se înlănţuiesc într-o logică cursivă astfel: în primul capitol întâlnim abordarea afecţiunilor psihice, a dificultăţilor prin care trec aceste persoane, în capitolul următor găsim o abordare socială şi legislativă asupra problemei, şi în capitolul trei sunt prezentate perspective de ajutare a beneficiarului din prisma asistenţei sociale.

            În partea practică am încercat să punem în lumină partea teoretică, prin prezentarea unor cazuri reprezentative pentru tema de faţă.

            Am abordat această temă cu scopul de a cerceta mai amănunţit problema reintegrării sociale, de ce este o explozie de cazuri în spitalele de psihiatrie, şi de ce după externare persoane care par aparent sănătoase recidivează.

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi