Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

COGNITIA SI STRESUL UN MODEL DE PROCESARE A INFORMATIEI

COGNITIA SI STRESUL UN MODEL DE PROCESARE A INFORMATIEI


35,00 lei

COGNITIA SI STRESUL UN MODEL DE PROCESARE A INFORMATIEI

 

Numar de pagini: 26

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 35lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

MAI TOTI CUNOASTEM CEEA CE ÎNTELEGEM PRIN TERMENUL DE STRES, cu toate ca putini sunt capabili sa defineasca complet acest termen pentru a se multumi pe ei insisi si pe altii. Vorbim despre efectele insemnate ale stresului, folosind ca elemente – reper ale tensiunii sau iritabilitatii: miscarile motorii slab coordonate si incapacitatea de concentrare ori de executare eficienta a sarcinilor.

Urmandu-l pe Selye (1956), noi am sofisticat modelele raspunsului stresului la nivel psihic si biochimic. În plus, timp de mai multi ani am expus o varietate de abordari nonfiziologice ale asa-zis-ului studiu intrafizic sau stresul comportamental. O astfel de cercetare a privit in primul rand la interactiunea dintre vulnerabilitatea fata de stres si stresorii ambientali, luand cunostinta de dezvoltarea si capacitatea comportamentului rezistentei psihice cu specificitate individuala. Concluzia generala a multor cercetatori pare sa fie ca desi termenul de „stres” poate fi folosit colocvial, precizia argumentarii si cercetarea orientata reductiv necesita distingerea intre tipurile de stres, in special intre stresul ca efect si  stresul ca agent. Aceste aspecte vor fi clarificate putin mai tarziu.

Dupa ce am co-editat recent un text suprinzator in domeniul general al cognitiei si stresului (Hamilton si Warburton,1979), eu nu propun sa braconam nici acest volum si nici domeniile de expertiza ale altor contribuitori la Manualul stresului, (facand exceptie numai acolo unde este necesar). Pentru a anticipa comentariul subsecvent, voi pleda in scopul unui concept de procesare a informatiilor despre stres ca agent, unde stresul ca efect este vazut ca consecinta a tipului si cantitatii de procesare a informatiei mediata de catre stresori, care contin si genereaza informatii stresante.

Cognitia, interpretata aici pe larg ca pe comportamentul implicat in cunoastere, apare ca rezultat al acumularii unui stoc de informatii despre sine (ego), despre mediul extern si despre interactiunea acestor informatii in tendinta de obtinere a telurilor comportamentale. Aceste teluri se insereaza de la capacitatea bebelusului de a recunoaste ingrijitorii semnificativi si de a le solicita ajutor, la rezolvarea problemelor spatiale, temporale si logice, precum si pana la dezvoltarea si aplicarea aptitudinilor sociale in relatiile intercomunitare complexe. Aceste exemple de comportament si toate celelalte care necesita cognitie depind de structurile care contin informatii organizate in sistemul celular al cortexului, care sunt capabile de activare in orice moment. Aceste structuri constituie stocul informational si sitemul de integrare, ambele elemente fiind cuprinse cu denumirea de memoria-de-lunga-durata (M.L.D.), sau memoria permanenta. Structurile memoriei contin rezultate tuturor experientelor acumulate de individ: cele transmise de catre semnalele externe senzoriale sau evenimentele, precum si cele care au fost generate din interior, ca rezultat al activitatilor autonome (ex. fantezia sau visarea cu ochii deschisi). Pentru a utiliza informatiile codificate in structuri M.L.D., sistemul de organizare a raspunsurilor necesita procese cognitive sau operatii. În timp ce structurile reprezinta continutul domeniilor sau ariilor de cunostinte, procesele utilizeaza elemente de continut selectate, care sa faca fata solicitarilor situationale. Procesele cele mai importante sunt diferite tipuri ale atentiei; memoria de scurta durata (M.S.D.) sau memoria de lucru, deoarece este frecvent termenizata; codificarea si accesarea informatiilor, integrarea raspunsurilor; repetarea pasilor de procesare subsidiara si testarea preresponsiva, anume, o selectare a raspunsurilor cu aranjarea in perechi a constrangerilor situationale si facilitatilor (adica C-ul de la computerizare).

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi