Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

ART-TERAPIA VIZUAL-PLASTICA

ART-TERAPIA VIZUAL-PLASTICA

ART-TERAPIA VIZUAL-PLASTICA


50,00 lei

ART-TERAPIA VIZUAL-PLASTICA

 

 

Numar de pagini: 74

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

Adeseori, mai multi termeni sunt utilizati ca fiind sinonimi, desi intre acestia exista unele diferente semantice. Asa se intampla si cu termenii:terapie ocupationala, ergoterapie, arta in terapie, art-terapie, atelier de creatologie, psihoterapie de creativitate. Se impun, deci, cateva precizari, in S.U.A., si in general tarile de limba engleza, termenul terapie ocupationala ('occupational therapy') inglobeaza si ergoterapia, iar in unelecazuri si art-terapia.

Conform definitiei propuse de 'Council on Standards' (1972), terapia ocupationala este arta si stiinta de a dirija participarea omului pentru indeplinirea anumitor sarcini, cu scopul de a restabili, sustine si spori performanta, de a usura invatarea acelor abilitati si functii esentiale pentru adaptare si productivitate, de a diminua sau corecta aspectele patologice si de a promova si mentine sanatatea. Terapia ocupationala se bazeaza pe organizarea unor servicii specifice pentru acei indivizi ale caror capacitati de a face fata sarcinilor de zi cu zi sunt amenintate de tulburari de dezvoltare, infirmitati fizice, boli sau dificultati de natura psihologica sau sociala.

Ergoterapia are ca scop crearea unor obiecte si, prin aceasta, eventual, invatarea unor tehnici cu scopul readaptarii psihosomatice.

Art-terapia se doreste a fi 'psihoterapie prin mediere artistica'. Dintre termenii utilizati ca fiind echivalenti, amintim: psihoterapie artistica, terapie de expresie, psihoterapie de creativitate.Art-terapia este o modalitate psihoterapeutica mediata prin productii vizual-plastice (picturale, grafice, de modelaj, sculptura, masti, colaje etc.) si prin alte moduri de expresie artistica (muzica, poezie, teatru, dans, expresii corpo­rale). Wiart (1983) prefera sa considere practica art-terapiei ca o forma de psihoterapie cu expresii plastice, incercand, printre altele, sa o diferentieze de ergoterapie si de terapia ocupationala. El subliniaza mai ales faptul ca in art-terapie se utilizeaza un produs singular, conceput liber si personalizat, inducandu-se, adesea, si o verbalizare secundara. Pentru Wiart, psihoterapia cu expresii plastice permite o exprimare imediata a unor trebuinte sau dorinte ale subiectului, facand sa intre in joc operatii mintale proprii inconstientului.

Deci, in cadrul art-terapiei, conceputa ca psihoterapie cu mediere artistica, includem: art-terapia vizual plastica, meloterapia (denumita si muzico-terapie sau terapie muzicala), terapia prin dans, terapia prin teatru, terapia prin poezie, terapia prin proza scurta basme, povestiri).

 

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi