Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

APLICAREA SCALELOR DE EVALUARE IN GERONTOPSIHIATRIA BRAILEANA

APLICAREA SCALELOR DE EVALUARE IN GERONTOPSIHIATRIA BRAILEANA

APLICAREA SCALELOR DE EVALUARE IN GERONTOPSIHIATRIA BRAILEANA


50,00 lei

APLICAREA SCALELOR DE EVALUARE IN GERONTOPSIHIATRIA BRAILEANA

 

 

Numar de pagini: 28

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 

      Examinarea neuropsihologica este primul domeniu de investigare in demente pentru ca arata gradul in care sunt afectate domeniile cognitive.

      La nivelul judetului Braila, cu o populatie de 360 000 locuitori, reteaua psihiatrica cuprinde un spital de psihiatrie cu 401 paturi, din care 225 paturi pentru afectiuni acute, in care activeaza sase medici psihiatri. Ambulatorul de specialitate este format din trei medici psihiatri si trei psihologi clinicieni care deservesc si spitalul.

      Laboratorul de sanatate mintala, ca structura ambulatorie, acorda profilactic si curativ asistenta psihiatrica integrand si dezvoltand activitatea spitalului si ambulatorului de specialitate, facilitand legaturile functionale cu spitalul si policlinica, fiind deservit de medicii spitalului.  In conditiile specifice locale, diagnosticul de dementa se bazeaza pe examinarea clinica si evaluare psihologica cu MMSE. Tomografia Computerizata ca mijloc de diagnostic nueste folosita la fiegare caz pentru ca nu exista un computer tomograf functional permanent la nivelul judetului.

     Cercetarea a inceput cu adresabilitatea varstnicilor catre spital. Aceasta a relevant faptul  ca in anul 2007 s-au internat in spitalul de psihiatrie 17 pacienti varstnici pentru diagnostic si instituirea unui  tratament de specialitate pentru dementa. Cele mai multe cazuri care au necesitat evaluare pentru diagnostic si instituirea unui  tratament de specialitate pentru dementa sau/si  in vederea prezentarii in fata Comisiei de expertiza si evaluare a capacitatii de munca pentru persoane cu handicap au beneficiat de serviciile ambulatorii, policlinica, respectiv LSM.

    Comisia de expertiza si evaluare a capacitatii de munca pentru persoane cu handicap  din cadrul Serviciului de evidenta informatizata si asistenta sociala, de pe langa Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului judeteana, a evaluat    un numar de 129 de cazuri de demente din care 87 de cazuri, dementa Alzheimer, din care 50 cazuri noi. Activitatea Comisiei de expertiza si evaluare a varstnicului se bazeaza pe evaluarea psihiatrica si psihologica, prin MMSE, si pe evaluarea proprie folosind Indicele de adaptabilitate care coreleaza bine cu MMSE, si permite incadrarea varstnicului intr-un grad de handicap, cu beneficiile aferente (pensie de invaliditate gradul I, II, III, cu sau fara insotitor). Cele mai multe persoane expertizate beneficiaza de ingrijire in familie si doar o foarte mica parte sunt asistati in institutiile de asistenta sociala pentru persoane varstnice de pe raza judetului Braila.

 

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi