Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

ANXIETATEA SI STIMA DE SINE. CAZ CLINIC

ANXIETATEA SI STIMA DE SINE. CAZ CLINIC

ANXIETATEA SI STIMA DE SINE. CAZ CLINIC


50,00 lei

ANXIETATEA SI STIMA DE SINE. CAZ CLINIC

 

 

Numar de pagini: 51

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

CUPRINS

INTRODUCERE………………………………………………………………………2

 

CAPITOLUL 1

Perspective teoretice in abordarea anxietăţii………………………………………….4

1.1.  Abordarea psihanalitică a anxietăţii………………………………………………………………….4

1.2.  Teoria cognitivă şi modelele anxietăţii……………………………………………………………….9

1.3.  Definiţii ale anxietăţii. Delimitări conceptuale……………………………………………………….15

1.4.  Manifestări ale anxietăţii……………………………………………………………………………...18

1.5.  Cauzele apariţiei anxietăţii……………………………………………………………………………20

1.6.  Simptomatologia anxietăţii……………………………………………………………………………22

1.7.  Criterii de diagnostic pentru anxietatea generalizată………………………………………………….24

 

CAPITOLUL 2

Problematica generală a stimei de sine………………………………………………….27

2.1. Delimitări conceptuale ale stimei de sine……………………………………………………………...27

2.2. Natura ciclică a stimei de sine…………………………………………………………………………30

2.3. Stimă de sine inaltă şi stimă de sine scăzută- Manifestări comportamentale………………………….32

2.4. Menţinerea, protejarea şi cultivarea stimei de sine…………………………………………………….36

 

CAPITOLUL 3

Posibilităţi de intervenţie psihoterapeutică in cazul anxietăţii generalizate……………39

3.1. Intervenţia psihanalitică in cazul anxietăţii……………………………………………………………...39

3.2. Psihoterapia cognitiv-comportamentală a anxietăţii…………………………………………………….41

3.3. Studiu de caz…………………………………………………………………………………………….47

 

BIBLIOGRAFIE…………………………………………………………………………...50

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

Teama, în doze moderate, creşte acuitatea perceptivă, capacitatea de concentrare a atenţiei, face ca gândirea să fie mai clară şi mai rapidă, mobilizează energiile, activează reflexele, astfel încât subiectul să fie să fie in stare să acţioneze mai repede şi mai bine. Fricile sau temerile iraţionale apar atunci când subiectul se simte şi se comportă ca şi în cazul unui pericol major, in cazul unui pericol minimal sau chiar inexistent. Anxietatea este definită de specialişti ca o teamă difuză, fără un obiect bine precizat. Subiectul trăieşte o incordare continuă, simţindu-se permanent ameninţat.

         Fensterheim şi Jean Baer (1984) sunt de părere că orice teamă care este atăt de puternică incât impiedică persoana să indeplinească o acţiune este, de fapt, o reacţie cu caracter patologic. Anxietatea este definită ca o teamă difuză, fără obiect bine precizat, in timp ce fobia este definită ca fiind o teamă cu obiect bine precizat.

         Dintre teoriile explicative ale comportamentelor de tip anxios sau fobic cele mai interesante rămân, teoria psihanalitică, teoria comportamentalistă şi cea cognitivistă. In timpul curei analitice, prin intermediul unor metode specifice, dintre cele mai cunoscute sunt asociaţia liberă şi analiza viselor, subiectul lucrează asupra sa pentru a scoate la iveată din inconştient complexele şi conflictele nerezolvate. Pe măsură ce aceste complexe şi conflicte de natură inconştientă sunt aduse la lumină, dispar anxietăţile şi fobiile, pentru că subiectul nu mai are nevoie de ele ca mecanisme de apărare.Datorită anxietăţii persoana poate renunţa la o serie de obiective dezirabile, cum ar fi stabilirea unor relaţii interpersonale apropiate, alegerea unor profesii dorite sau de a trăi o viaţă agreabilă, plină de satisfacţii. Cu alte cuvinte, fricile iraţionale pot face dintr-o persoană sănătoasă şi inteligentă o persoană infirmă.

Motivele unei stari de anxietate poti fi multiple datorita complexitatii indivizilor : poate fi anxietate legata de starea de boala, anxietate legata de frica de moarte etc., insa cele mai raspandite sunt legate de teama de a nu face fata dificultatilor vietii, teama ce deriva din caracteristicile societatii actuale in care predomina starea de nesiguranta si incertitudine cu privire la viitor. De fapt, aceasta teama de a nu face fata dificultatilor vietii, desi generata de contextul social, ascunde o neincredere in propriile forte, o proasta imagine de sine şi o stimă de sine scăzută.

Astfel, o psihoterapie scurta a starilor de anxietate, pe langa interventiile initiale de prim ajutor - 1. Exercitii de control al respiratiei si 2. Relaxarea musculara progresiva - se axeaza pe interventia asupra cauzelor mai profunde ale anxietatii si anume imaginea de sine, stima de sine. Deci, dupa interventia initiala - in criza, psihoterapia are ca obiectiv reabilitarea imaginii de sine şi a stimei de sine.

Ceea ce trebuie retinut este ca aceste comportamente de tip anxios sunt invatate, astfel ca pot fi abordate cu succes prin interventii cognitiv-comportamentale si pot disparea in cateva luni de la inceputul interventiei. Persoana anxiosa va invata sa isi gestioneze starea de teama atribuind-o in mod adecvat fiecarui "obstacol" pornind de la o imagine de sine imbunatatita cu ajutorul tehnicilor terapeutice, bine conturata dar realista. Lucrarea este structurată in următoarele  trei capitole care descriu stadiul actual al cunoaşterii şi un studiu de caz cu strategiile de intervenţie psihoterapeutică:

Capitolul I: Perspective teoretice în abordarea anxietăţii,

Capitolul II: Problematica generală a stimei de sine,

Capitolul III: Posibilităţi de intervenţie psihoterapeutică în cazul anxietăţii generalizate.     

 

 

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi