Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

ANALIZA SITUATIEI DE GRUP PRIN METODA STUDIULUI DE CAZ

ANALIZA SITUATIEI DE GRUP PRIN METODA STUDIULUI DE CAZ

ANALIZA SITUATIEI DE GRUP PRIN METODA STUDIULUI DE CAZ


50,00 lei cu TVA

ANALIZA SITUATIEI DE GRUP PRIN METODA STUDIULUI DE CAZ

 

 

Numar de pagini: 76

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

Am ales această temă deoarece m-a preocupat şi mă preocupă psihosociologia grupurilor umane. Am facut sport de performanţă, am jucat în echipă încă din perioada junioratului şi am constatat influenţa grupului asupra mea. M-a influenţat din toate punctele de vedere: cognitiv, afectiv, volitiv, moral -comportamental şi temperamental –caracterologic. Grupul, echipa de lucru m-a ordonat atât fizic cât şi psihic.Mi-a dezvoltat spiritul de echipă, spiritul de competiţie,deprinderi si competenţe de lucru în echipă.

          Acum lucrez ca director de unitate preşcolară. Nu sunt titulara unităţii, am venit prin concurs ,cu contract managerial de 4 ani. La început mi-a fost greu şi îmi puneam întrebări cum voi putea cunoaste organizaţia şi cum voi putea actiona corect în luarea deciziilor astfel încât să nu deranjez, să nu vin cu lucruri impuse care să fie în contrast cu obiceiurile ,tradiţiile ,miturile organizaţiei deja existente, formate şi consolidate.Am gasit o organizaţie cu o cultură tradiţională, cu reticenţe la moder, la nou în general şi nu că nu ar fi vrut să gândească altfel, mai deschis , pur şi simplu era teama de schimbare. Eu, prin venirea mea am adus un suflu nou în organizaţie.Am acţionat cu multă răbdare şi tenacitate ,cu un stil managerial implicativ, participativ în întreaga viaţă din unitate.

          Media de vârstă a personalului  din unitate este de 50 de ani. Eu sunt cea mai tânără dintre  salariaţii unităţii. Nu puteam şi nu pot actiona haotic, trebuia să mă informez despre stilul de muncă al organizaţiei, despre tot ce-i caracteriza pe ei , să pot să mă pliez pe nevoile lor dar să aplic şi planul managerial care-l proiectasem.

          Imi voi fundamenta lucrarea pe suportul de curs de la disciplina “Psihosociologia grupurilor umane” Titular de curs CONF. UNIV. DR. EUGEN DAVID şi       cunoscutul profesor Septimiu Chelcea care denumeste psihosociologia ca fiind „câmpul de cunoaştere stiinţifică a interacţiunii prezente sau trecute, reale sau imaginare a comportamentelor umane în context social” în  lucrarea „Un secol de psihosociologie” (1999), sociologul american de origine română Jacob Levy Moreno care elaborat o serie de tehnici de măsurare a acestor relaţii punând astfel bazele sociometriei, Traian Herseni, lucrarea „Introducere în psihologia socială” şi alţii care au fost preocupaţi de această temă.

         Tema lucrării de disertaţie face parte din aria tematică a psihosociologiei grupurilor umane cu accent pe aspectul analizei situaţiei de grup prin metadoa studiului de caz. Între metodele pe care le-am folosit în cunoaşterea şi conducerea grupului de oameni  se numără şi  metoda  STUDIULUI DE CAZ.

         Am considerat situaţia din unitate ca fiind un caz care poate fi studiat şi gasit soluţii, nu era nimic pierdut, se puteau remedia atitudinile şi comportamentele unora din membrii organizaţiei care erau reticenţi la nou, la schimbări în general.

          Psihosociologia – considerată de unii autori ca fiind sinonimă cu psihologia socială  este un domeniu interdisciplinar de cunoastere stiinţifică a interacţiunii comportamentelor si proceselor psihice umane. Floyd H. Allport, apreciat pe drept ca fondatorul psihologiei sociale ca disciplină stiinţifică, el fiind cel care a publicat prima lucrare de acest gen bazată pe date experimentale, considera că obiectul de studiu al acestei stiinţe îl constituie „studiul

relaţiilor reale sau imaginare dintre persoane dintr-un context social dat, în măsura în care aceste relaţii afectează persoanele implicate în situaţiile respective”. Rezultă de aici că psihosociologia are în centru ei relaţiile interpersonale ce au loc într-un context social si au, desigur, un fundament psihologic.

 

 

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

TVA 0,00 lei

Total 0,00 lei

* TVA Inclus

Plateste    

» Produse noi