Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

DEZVOLTAREA COMPORTAMENTULUI MORAL LA PRESCOLARI

DEZVOLTAREA COMPORTAMENTULUI MORAL LA PRESCOLARI

DEZVOLTAREA COMPORTAMENTULUI MORAL LA PRESCOLARI


25,00 lei

DEZVOLTAREA COMPORTAMENTULUI MORAL LA PRESCOLARI

 

 

 

 

Numar de pagini: 19

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 25 lei

 

 

DESCRIERE:

CUPRINS:

Capitolul I Educația morală și rolul ei în formarea morală a preșcolarului.

1.1 Conceptul de „educație moralǎ ”
1.2 Obiectivele educației morale: formarea conștiinței și a conduitei morale.
1.3 Formarea conștiinței morale 
1.4 Formarea conduitei morale 
1.5 Continutul educației morale

2.Rolul educației în formarea comportamentului moral al preșcolarului
2.1 Principii ale educației morale.
2.2 Metode ale educației morale. 
2.3 Modalități de realizare a educației morale.

Capitolul II Modalității de formare a comportamentului moral la preșcolari.

1.1 Profilul psihologic al vârstei preșcolare.
1.2 Dezvoltare fizică și psihică a copilului .
1.3 Profilul psihologic al vârstei copilului
1.4 Rolul grădiniței și al educației în formarea comportamentului moral al preșcolarului.

 

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

Conduita morală nu este un scop în sine și nici „o podoabă” cu valoare estetică. Ea modelează raporturile cu semenii, cu comunitatea în toate mediile de viață – familial, școlară, profesională, civică și politică, religioasă.

            Etica familială ne creează un microclimate de conviețuire cu membrii familiei restrânse (soți, părinți-copii, frați) și lărgite (bunici, unchi și mătuși, nepoți, veri, alte rude). În familie se creează cadrul etic al permisiunilor și interdicțiilor, cadrul de exercitare a drepturilor (de proprietate, succesiune, universitate, relațiile cu colegii, cu profesorii și cu conducătorii instituțiilor de învățământ sunt reglementate de anumite norme. Ne modelăm conduit după normele eticii școlare și universitare. În acest mediu ne exercităm dreptul de a învăța, de a opta pentru diferite tipuri, profiluri și specializări, și la locul de muncă, ne conformăm  (din convingere sau din constrângere) unor norme morale, fiecare profesiune având regulile ei deontologice. Etica profesională ne plasează, de asemenea, în viața socială, exercitându-și drepturi și asumându-ne obligații legate de raporturile de muncă. Prin profesiune ne integrăm în societate, calitatea muncii noastre este recompensată material și moral.

            Ca cetățeni, ne raportăm la autoritatea public a statului, ne exercităm drepturi civile (de apartenență la familie, de propretate, de succesiune...), ne asumăm obligații civice (de a respecta Constituția și celelalte legi ale țării, de a satisface serviciul militar, de a achita datoriile bănești...). Etica civică este ordinea morală care creează mediul bunei conviețuiri. Armonia vieții sociale-civice depinde de respectarea diferențelor, de atitudinile de combatere a nationalismului agresiv, xenofobiei, rasismului. Ne raportăm la prelucrării informațiilor cu character politic, aderăm la programme politice, participăm ca membri activi sau simpatizanți ai unpr formațiuni politice. Ca spectator sau ca participanți active la viața politică ne remarcăm nu numai într-o poziție liderială, nu numai prin pasiunea susținerii unor idei, ci și printr-o ținută etică elevată. Apreciem reușita și succesul politic dacă se fundamentează pe etică. Etica politică recomandă verticalitate, consecvență, perseverență în atingerea scopurilor politice, în promovarea și respectarea programelor electorale.

            Etica vieții religioase este fundamental, în ceea ce ne privește, pe valorile morale creștine. Temelia morale creștine o constituie Decalogul – cele zece porunci – din Vechiul Testament. Noul Testament sintetizează legea evanghelică, legea duhului, legea harului, legea libertății, legea mare a iubirii, a iubirii de Dumnezeu și a iubirii aproapelui și în cele nouă fericiri. Etica creștină este fundamentată pe virtuțile teologice: credință, nădejde, iubire; pe virtuțile cardinal: înțelepciunea, dreptatea, curajul, cumpătarea; pe datoriile față de Dumnezeu, față de sine, față de semeni, față de comunitate. Prin forța credinței se compat păcatele.

 

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi