Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

ROLUL FAMILIEI SI A EDUCATORULUI IN DEZVOLTAREA PERSONALITATII PRESCOLARULUI

ROLUL FAMILIEI SI A EDUCATORULUI IN DEZVOLTAREA PERSONALITATII PRESCOLARULUI

ROLUL FAMILIEI SI A EDUCATORULUI IN DEZVOLTAREA PERSONALITATII PRESCOLARULUI


50,00 lei

ROLUL FAMILIEI SI A EDUCATORULUI IN DEZVOLTAREA PERSONALITATII PRESCOLARULUI

 

 

Numar de pagini: 57

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50  lei

 

 

DESCRIERE:

EXTRAS DIN LUCRARE:

 Nu există nici o îndoială asupra importanţei primilor ani de viaţă pentru dezvoltarea psihologică a individului. Lucrările lui Piaget, Bloom şi Hunt subliniază frecvent faptul că dezvoltarea cognitivă a copiilor depinde de calitatea stimulării oferite în cursul primei copilării. Totuşi, ar fi exagerat să se spună că totul este determinat înaintea vârstei de şase ani. Situaţia este mult mai complexă. Efectul educaţiei preşcolare trebuie văzut într-o lumină nouă. Tindem prea mult să credem că frecventarea unui centru de educaţie preşcolară ar putea imuniza copiii împotriva a tot ce ar acţiona împotriva lor în cursul educaţiei primare sau secundare.

Astăzi, cercetătorii cei mai bine informaţi au constatat că acei copii proveniţi din medii familiale aparţinând unor minorităţi etnice au reuşit în şcoală atunci când au primit o educaţie preşcolară. Mai precis, ei au constatat că aceia care au urmat învăţământul preşcolar au reuşit mult mai bine decât colegii lor de clasă care au stat acasă cu familiile lor. Copiii care au beneficiat de educaţie preşcolară intră în şcoala primară cu o aptitudine mai bună pentru educaţie. De aceea, îşi impresionează profesorii care la rândul lor vor avea aşteptări mult mai pozitive faţă de ei decât faţă de colegii de clasă dezavantajaţi care nu au beneficiat de educaţie preşcolară. Copiii pot să-şi dea seama de faptul că adulţii aşteaptă mai mult de la ei şi îşi direcţionează energia pentru a  încerca să confirme aşteptările pozitive al căror obiect sunt. Pe scurt, elevii din medii etnice minoritare care încep educaţia primară cu deprinderi cognitive acordate mai fin, vor întoarce, prin însuşi acest fapt, într-o direcţie pozitiva seria de interacţiuni al căror subiect sunt. Sensibili la imaginea pozitivă pe care profesorii şi-au format-o despre ei, vor adopta atitudinile şi rolul unui elev bun. Imaginea pozitivă pe care profesorul o are despre aceşti copii va influenţa şi părinţii şi, fireşte, aşteptările părinţilor legate de copii.

            Pe scurt, educaţia preşcolară are efecte pe termen lung în măsura în care ea influentează calitatea interacţiunilor ce vor fi benefice pentru copil în cursul învătământului primar şi secundar.

            Astăzi, există tendinţa de a ne îndepărta de la pozitii radicale şi exagerate şi de la vederi bazate în mod excesiv pe prejudecăţi. Acum, când importanţa primilor ani de viaţa este universal recunoscută, există o justificare mai mare pentru a susţine importanţa unui mediu bogat şi stimulat din punct de vedere educaţional în toate stadiile psihice. Ca atare, nu există nici un motiv pentru a neglija educaţia preşcolară, dar în acelasi timp, nu trebuie transformată în cărăuşul care duce întrega greutate a succesului sau a eşecului educaţiei, ca întreg. Educaţia preşcolară de bună calitate trebuie pusă în legătură cu învătământul primar şi secundar de bună calitate.

            Rivalitatea dintre şcoala şi familie reprezintă o altă pozitie din cele închistate care ar trebui abandonată. Astăzi multi cercetători ar prefera să considere aceasta problemă în termeni de complementaritate. Cum pot centrele de educaţie preşcolară să răspundă mai bine cererilor din partea familiilor asigurând în acelasi timp un mediu care să ofere o stimulare bogată pentru copii? Cum pot centrele instituţionale de educaţie preşcolara să constituie un complement al acţiunii educaţionale în familie?

            Aşadar, în această lucrare mi-am propus să vorbesc despre rolul educaţiei preşcolare în viaţa copiilor şi chiar a adulţilor; făcând referire la opere foarte importante. Am ales această temă tocmai pentru că vreau să urmez cariera de educatoare, o meserie frumoasă, cu multa satisfacţii şi împliniri.

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi