Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

RELATIA JOC – INVATARE LA VARSTA PRESCOLARA

RELATIA JOC – INVATARE LA VARSTA PRESCOLARA


50,00 lei

RELATIA JOC – INVATARE LA VARSTA PRESCOLARA

 

 

Numar de pagini: 71

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50  lei

 

 

DESCRIERE:

CUPRINS:

Nr. Crt.

Capitolul

pagina :

 

 

 

 

 

 

1

Introducere ………………………………………………………

6

 

 

 

2

Jocul didactic   …………………………………………………

9

 

 

 

2a

2.1. – definitie ………………………………………………….

9

2b

2.2. – tipologie …………………………………………………

12

2c

2.3. – particularitatile jocului la prescolari ……………….

21

 

 

 

3

Invatarea   ………………………………………………………

27

3a

3.1. – definitie ………………………………………………….

27

3b

3.2. – tipologie …………………………………………………

29

3c

3.3. – particularitatile invatarii la prescolari ………….….

32

 

 

 

4

Relatia joc – invatare la prescolari ……………………..…

36

4a

4.1. – relatia joc – invatare ………………………………….

36

4b

4.2. – proiecte didactice …………………………………….

43

 

 

 

5

Concluzii ……………………………………………………….

68

 

 

 

6

Bibliografie …………………………………………………….

70

 

 

 

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 Cereintele mereu crescande ale societatii contemporane impun invatamantului actual sarcini importante care sa determine cresterea calitatii lui .

           Este necesar, pentru aceasta, sa se utilizeze,in desfasurarea procesului de invatamant, cele mai eficiente cai,cele mai variate metode si  mijloace care   sa asigure si sa stimuleze, in acelasi timp, cresterea ritmului de instruire a cunostintelor.

          Unul dintre aceste mijloace, folosite atat de frecvent in procesul de instruire si educare a prescolarilor care si-a dovedit eficienta din ce in ce mai mult in ultimul timp, este jocul didactic.

          Rolul si importanta jocului didactic consta in faptul ca el faciliteaza procesul de asimilare, fitare si consolidare a cunostintelor, iar datorita caracterului sau formativ, influenteaza dezvoltarea personalitatii copilului.  El este si un important mijloc de educatie  intelectuala , pune in valoare si antreneaza capacitatile creatoare ale prescolarului.

          Motivele pentru care m-au determinat sa aleg jocul si invatarea ca instrumente de instruire si educare determinate in activitatea zilnica la gradinita sunt multiple. Cel mai important dintre ele mi se pare a fi acela ca ele corespund perfect particularitatilor de varsta ale prescolarilor.

          Jocul stimuleaza interesul si curiozitatea prescolarului, favorizand acumularea unei mari cantitati de cunostinte intra-un timp redus si , aparent fara efort.

           Prin joc copilul invata cu placere, devine interesat fata de activitatea care se desfasoara.

           Cu timpul, jocul schimba comportamentul unor copii timizi, nesiguri.  El stimuleaza si modeleaza procesele afectiv-emotionale,imbogatind viata afectiva a copiilor si sjutandu-i sa-si stapaneasca emotiile.

          Prin joc copilul ne daruieste tot ce are el mai bun, atat ca forte fizice, cat si ca valori morale. El contribuie la formarea personalitatii copilului si creeaza o ambianta de cooperare.

         Datorita continutului sau practic, jocul didactic pare a fi cel mai eficient  mijloc de activizare a intregii grupe de prescolari, potrivit formarii deprinderilor practice elementare si de munca organizata , dezvoltand spiritul   de echipa, de intra - ajutorare.

         Se poate considera ca, focurile constituie o adevarata scoala de educatie, a conduitei, a fanteziei si imaginatiei. Ele formeaza atentia,spiritul de observatie si redare(povesiri), perseverenta, indemanarea , ordinea, abilitatea, perspicacitatea , darzenia, promptitudinea, contribuind astfel la dezvoltarea si antrenarea capacitatilor fizice si intelectuale, a trasaturilor de caracter.

          Jocul reprezinta in acelasi timp, o activitate in procesul careia se modeleaza dimensiunile etice ale conduitei. Cinstea, corectitudinea,onestitatea au in joc un caracter dominant.

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi