Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

PSIHOPEDAGOGIA COPIILOR CU CES - STUDIU DE CAZ

PSIHOPEDAGOGIA COPIILOR CU CES - STUDIU DE CAZ

PSIHOPEDAGOGIA COPIILOR CU CES - STUDIU DE CAZ


35,00 lei

PSIHOPEDAGOGIA COPIILOR CU CES - STUDIU DE CAZ

 

 

 

Numar de pagini: 22

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 35  lei

 

 

DESCRIERE:

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

            Avand in vedere situatia in care se afla, R. este mutata inapoi la scoala pe care a urmat-o pana in prezent deoarece conditia ei fizica nu-i mai permite deplasarea la liceul din oras unde intrase in urma admiterii la liceu.

            Pacienta va urma in primul rand tratametul medical impus si sedintele de consiliere necesare. Se va incerca sa se amelioreze depresia pacientei aparute in urma constietizarii pierderii piciorului. Pentru a a-i putea sigura pacientei protezele necesare ar fi bine ca mama pacnetei sa urmeze o serie de cursuri de integrare profesionala. Astfel, i se va intocmi un dosar ce va fi depus la Agentia Nationala Pentru Ocuparea Fortei de Munca si va urma un curs de integrare profesionala.

            Datorita nivelului intelectual superior si avand in vedere caracteristicile personalitatii sale, se elaboreaza o metodologie psihoterapeutica cognitiv-comportamentala. Se mobilizeaza atat pentru efortul cogntiv, de intelegere a propriei conditii si stari de depresie, dezamagire, cat si pentru cel comportamental, de depasire a blocajului interrelational si de continuare a vietii intr-un mod optimist. Data fiind situatia in care se afla pacienta, consider ca cea mai buna teorie care poate fi aplicata momentan de catre psihologul spitalului este interventia in stare de criza. Aceasta teorie este de scurta durata si are ca scop ajutarea clientului de a depasi momentul crizei, rolul psihologului fiind activ. Acesta se implica mai mult inca de la inceputul interventei tocmai pentru a reda pacientei siguranta si increderea ca va depasi acest moment. Primul suport acordat pacientei este cel emotional, deoarece suportul moral acordat in momentul crizei duce la linistirea pacientei. Criza are trei stadii: stadiul de impact, adica socul propriu – zis momentul in care R. sufera accidentul in urma caruia isi pierde piciorul, stadiul de retragere, atunci cand pacienta foloseste metode neconventionale pentru a depasi criza – aici e vorba de tentativa de abandon scolar, de retragere in sine si in cele din urma faza de ajustare si retragere, momentul in care se poate discuta pragmatic cu pacienta, acesta fiind capabila sa asimileze informatiile si sa depaseasca momentul crizei intr-o mainera rationala.

            Interventia va debuta prin stabilirea unei relatii intre pacienta si psiholog, bazata pe incredere si respect; apoi este evaluata criza si perceptia pacientei asupra crizei, urmand identificarea problemelor sau evenimentelor majore si a metodelor obisnuite care au dat gres. Apoi urmeaza analiza sentimentelor si oferirea de suport prin ascultare activa, dupa care se exploreaza alternativele posibile, urmate de formularea unui plan de actiune prin care se restaureaza functia cognitiva si se intareste dorinta de a face fata problemelor, iar in final asigurarea disponibilitatii de a lucra si in alte situatii de criza in viitor. Aceasta interventie se realizeaza cat mai rapid posibil, interventia fiind limitata de timp intrucat R. urmeaza sa fie externata. Asadar, R. se va intoarce acasa, iar comunicarea cu psihologu se va putea realiza doar telefonic sau prin e-mail. Psihologul se va implica activ scopul principal fiind reducerea simptomelor care au dus la situatia de criza, in cazul nostru, schimbarea mentalitatii Dianei, conform careia amputarea piciorului i-a distrus intreaga viata. Psihologul va trebuia sa incurajeze experimentarea sentimentelor, sa analizeze capacitatea de a face fata situatiei.

            Dupa ce s-au aflat cauzele crizei, urmeaza reabilitarea pacientei. Aceasta trebuie incurajata sa revina la viata cotidiana si in acelasi timp sa ii dezvolte capacitatile de a face fata unei alte posibile crize. In cazul de fata R. rebuie educata cu privire la continuarea studiilor si de asemenea ca  poate avea o viata normala in continuare.

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi