Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

MODELUL LUI HOLLAND SI ANCORA VOCATIONALA A LUI SCHEIN IN CONSILIEREA CARIEREI

MODELUL LUI HOLLAND SI ANCORA VOCATIONALA A LUI SCHEIN IN CONSILIEREA CARIEREI

MODELUL LUI HOLLAND SI ANCORA VOCATIONALA A LUI SCHEIN IN CONSILIEREA CARIEREI


50,00 lei

MODELUL LUI HOLLAND SI ANCORA VOCATIONALA A LUI SCHEIN IN CONSILIEREA CARIEREI

 

 

Numar de pagini: 28

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50  lei

 

 

DESCRIERE:

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

 De-a lungul timpului au fost formulate mai multe definitii ale carierei profesionale. Un acord complet inca nu exista. Putem considera o cariera profesionala ca fiind o: succesiune de pozitii, roluri, activitati si experiente profesionale cu care s-a confruntat o persoana sau un angajat dintr-o organizatie sau de-a lungul istoriei sale profesionale

• Notiunea de succesiune inseamna mai mult decat o slujba. In loc de a privi ca un caz izolat postul de munca ocupat de o persoana, suntem interesati mai mult de modul in care postul respectiv sau mai precis profesia este legata de trecutul si viitorul persoanei respective.

• Experientele cu care s-a confruntat o persoana in cariera sa poate fi privita atat din punct de vedere subiectiv cat si obiectiv. De exemplu, perceptia succesului profesional a unei persoane in cariera sa, poate fi atat de natura subiectiva, cat si obiectiva, daca aceasta evalueaza succesul prin statutul castigat sau prin salariul obtinut. O persoana poate considera numirea in postul de director general ca pe un succes, in timp ce alta, ca pe o dezamagire. Unii oameni pot sa fie mai preocupati de cit de eficient pot impaca slujba cu viata personala, dacat de o avansare in post.

• Carierele nu se limiteaza doar la ocupatii profesionale si manageriale, nici la avansari pe cai ''conventionale'' in cariera si care au in vedere vechimea pe acelasi post sau in organizatie.

• Termenul de angajare inseamna ca activitati precum pregatirea, educatia si munca voluntara, la fel si somajul, pot fi considerate ca elemente constituiente ale carierei unei persoane. Obtinerea unei slujbe presupune acceptarea implicarii intr-o activitate de angajare (o angajare liber consimtita) si contracte pe termen scurt. De la aceste premise trebuie sa plece orice persoana care doreste sa obtina o slujba.

Abordarea psihologica de management al carierei profesionale este divizata in: (a) alegerea carierei si (b) evolutia carierei. Primul aspect are in vedere natura si procesul de orientare si alegere a profesiei de catere tineri, in timp ce al doilea aspect Presupune schimbarile si ajustarile ulterioare implicate in viata profesionala a unui individ. Desigur, distinctia dintre alegerea si evolutia carierei este intr-un fel artificiala. Adesea optiunile facute la varste fragede se modifica sau restructureaza la varsta adulta, devin frecvent invechite si trebuie sa fie ajustate in functie de evolutia lumii profesiunilor. De asemena, alegerile carierei profesionale insesi reflecta deseori schimbarile si ajustarile produse de insasi persoana respectiva. Rezulta cu claritate ca optiunea pentru o anumita cariera nu se poate confunda cu alegerea unei profesii sau a unui loc de munca. Un alt concept important este acela de 'management al carierei'. Acesta se refera la tentativele de a influenta natura propriei cariere sau a carierei altei persoane. Deja am observat ca in zilele noastre exista o trebuinta de dezvoltare a oamenilor, de a avea un rol activ in administrarea propriilor cariere profesionale. Din ce in ce mai multe organizatii se angajeaza in prezent tot mai mult in administrarea carierelor propriilor angajati.

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi