Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

DEZVOLTAREA CREATIVITATII COPILULUI CU AJUTORUL DESENULUI

DEZVOLTAREA CREATIVITATII COPILULUI CU AJUTORUL DESENULUI


50,00 lei

DEZVOLTAREA CREATIVITATII COPILULUI CU AJUTORUL DESENULUI

 

 

 

Numar de pagini: 54

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50  lei

 

 

DESCRIERE:

EXTRAS DIN LUCRARE:

Asigurarea succesului la învăţătură al copiilor în funcţie de potenţialul lor biologic şi psihic, pe de-o parte şi depăşirea eşecului pe de altă parte, se prezintă ca obiective educaţionale de mare complexitate la etapa actuală de dezvoltare a teoriei şi practicii pedagogice.

            Eficienţa preşcolarului mare depinde nu numai de capacitatea de asimilare a cunoştinţelor, priceperilor şi deprinderilor, dar şi de anumite trăsături de personalitate, în particular de imaginaţia lui. Fără de imaginaţie este imposibilă acumularea aceloraşi cunoştinţe, priceperi şi deprinderi, este cu neputinţă formarea personalităţii în ansamblu a preşcolarului mare.

            Până în anii 1980 cercetarea asupra creativităţii a pus foarte mult accentul pe identificarea tipurilor de personalităţi creatoare şi pe organizarea de cursuri care să predea tehnici de gândire creatoare. Unii autori care fac ştiinţă la nivel de popularizare sugerează faptul că-ţi poţi aranja întreaga viaţa astfel încât ea să fie o „colecţie” de creaţii alimentate de pasiune şi conduse de viziune (Fritz, 1989).

            Un alt manual de psihologie descrie creativitatea ca fiind „printre cele mai confuze şi mai greşit folosite concepte în cadrul studiului comportamentului uman” (Child, 1981).

            Creativitatea deşi este cercetată de jumătate de secol, este încă o disciplină nematurizată plină de contraverse şi incertitudini. În prezent, unii specialişti ai domeniului încă mai discută faptul dacă aceasta este într-adevăr o disciplină ştiinţifică.

            În 1989, Teresa Amabile a publicat cartea „Creativitatea ca mod de viaţă” în care a propus mai multe metode ce au pus accentul pe complexitatea modului în care unii factori de personalitate, de mediu etc. se pot combina pentru a determina o persoană să îndeplinească o sarcină într-un mod mai mult sau mai puţin creativ.

            Un rol important, îl are arta plastică în dezvoltarea capacităţilor creative la vârsta preşcolară mare. Dar e lucru ştiut că în multe din instituţiile preşcolare nu se ţine cont de această conexiune dintre arta plastică şi dezvoltarea capacităţilor creative.

            Cauza esenţială fiind faptul că practica învăţării preşcolarilor mari în grădiniţă nu ţine cont de specificul funcţionării şi dezvoltării capacităţilor creative, de relaţiile lui cu activitatea de creare.

            La etapa actuală, rămâne nesoluţionată problema rolului artei plastice în dezvoltarea capacităţilor creative, lipsa unor ghizi metodici pentru psihopedagogii grupelor preşcolare vizând dezvoltarea capacităţilor creative, reliefează actualitatea investigaţiei date.

            Obiectul cercetării:

Îl constituie procesul de dezvoltare a capacităţilor creative la preşcolarii mari, prin intermediul artei plastice.

            Scopul cercetării:

-          Constă în determinarea particularităţilor specifice de dezvoltare a capacităţilor creative şi elaborarea unui sistem eficient de activităţi care va facilita acest proces. 

-          De a determina căile eficiente pentru evaluarea gradului dezvoltării creativităţii la o nouă etapă superioară.

            În conformitate cu obiectul şi scopul cercetării, au fost stabilite următoarele obiective:

-          Studierea lucrărilor ştiinţifico-metodice de specialitate;

-          Determinarea reperelor psiho-pedagogice al investigaţiei vizând dezvoltarea capacităţilor creative la copiii de vârstă preşcolară mare;

-          Constatarea nivelului de dezvoltare a capacităţilor creative la arta plastică;

-          Diagnosticarea nivelului de dezvoltare a capacităţilor creative la arta plastică după training;

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi