Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

INTEGRAREA COPILULUI AUTIST IN INVATAMNTUL ROMANESC – STUDII DE CAZ

INTEGRAREA COPILULUI AUTIST IN INVATAMNTUL ROMANESC – STUDII DE CAZ


35,00 lei

INTEGRAREA COPILULUI AUTIST IN INVATAMNTUL ROMANESC – STUDII DE CAZ

 

 

 

Numar de pagini: 17

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 35  lei

 

 

DESCRIERE:

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

A. este primul copil din doi. A. are o sora, in varsta de 2 ani si o luna, cu o dezvoltare normala in toate ariile. Mama spune ca nu au existat probleme in timpul sarcinii si al nasterii. Totusi, tot mama povesteste ca in prima luna de sarcina a suferit o raceala pe care a tratat-o cu antibiotice, deoarece nu avea certitudinea sarcinii. Se considera ca acest fapt ar putea fi cauzat aparitia sindromului la A., dar avand in vedere ca, autismul are foarte multe cauze si nici unele nu sunt sigure, nu putem considera acest fapt ca o cauza sigura.

Mama este dreptace si are limbajul dezvoltat normal. Tatal este dreptaci si cu o comunicare normal dezvoltata. In copilarie tatal a suferit de un tic, asa cum spune el, isi flutura mainile prin fata ochilor atunci cand intampina situatii stresante. A. se autostimuleaza in acelasi fel: fluturand mainile prin fata ochilor.

A.este dreptaci, nu se cunosc cazuri in familie cu probleme psihiatrice, intarziere in dezvoltare sau vorbire. La nastere A. parea un copil sanatos, viguros, fara probleme de sanatate. Nimic nu anunta prezenta unei oarecare anormalitati. In prima luna i s-a facut o electroencefalograma (EEG), care avea un traseu normal. In primele luni de la nastere nu au existat probleme de sanatate, avea un comportament normal, apropiat de cel al unui copil normal. Singurele probleme care au ridicat semne de intrebare au fost suptul greoi si lent, foarte obositor pentru mama. La varsta de 6 luni a inceput sa refuze anumite mancaruri sau anumite recipiente in care se tinea mancarea. A inceput sa aiba preferinte pentru anumite mancaruri sau anumite recipiente. Atunci cand ii era schimbat recipientul A. plangea si refuza sa manance. Intre 6 luni si 1 an, A. plangea foarte mult, avea diferite crize. Atunci cand se trezea si nu-si vedea mama langa el incepea sa planga foarte tare si nimic nu parea sa-l consoleze. Ulterior se oprea la fel de brusc cum a inceput si parea foarte fericit.

A. a zambit din primele saptamani de viata si parea sa-i faca mare placere sa fie luat in brate, gadilat, alintat. Nu era interesat de jucarii, le lua si le pipaia sau le „gusta” fara a le intrebuinta in mod corespunzator in joc. A. prezenta hiperactivitate. Raspundea la contactul fizic, dar doar atunci cand era gadilat, alintat. Nu reusea sa-si exprime dorintele prin gesturi (nu arata cu degetul obiectele pe care le voia) si nici nu manifesta interes asupra obiectelor din mediu inconjurator.

Din punct de vedere motor s-a dezvoltata normal. A. a inceput sa mearga la varsta de 9-10 luni fara o perioada lunga de acomodare. Nu raspundea atunci cand era strigat pe nume. Avea reactii intarziate la sunetele puternice si parea sa raspunda mult mai bine la sunetele de frecventa mult mai joasa. Din acest motiv, parintii au mers cu el la audiolog, dar s-a dovedit ca A. are auzul normal dezvoltat.

Intre 1 si 2 ani a stat la bunici la tara unde nu a fost ajutat sa se dezvolte in mod corespunzator, fiind lasat in patut ore intregi cu niste jucarii pe care le invartea fara incetare. Bunicii l-au descris ca fiind extrem de cuminte. Cand era luat din patut tipa  si era asezat la loc, bunicii considerand ca astfel il pot linisti, fara sa se intrebe daca acesta este sau nu un comportament normal. Tot in acea perioada au inceput sa se dezvolte si stereotipiile: aseza sticle de Coca-Cola intr-o cutie, numara scandurile din care era construit gardul. Facea aceste lucruri in fiecare zi de nenumarate ori si era mereu lasat in pace deoarece aceste lucruri pareau sa-i faca placere. Acum nu mei are aceste stereotipii, mai mult decat atat, sticlele nu-l mai intereseaza deloc. Mama considera ca in acea perioada ar fi fost privat de dragostea materna si se considera vinovata ca l-ar fi lasat in grija bunicilor.

In jurul varstei de 2 ani a fost diagnosticat cu autist sever de catre medicii psihiatri. Parintii nu cunosteau pe atunci absolut nimic despre acest sindrom, ulterior s-au documentat si i-au interzis lui A. o serie de comportamente ciudate (invartitul obiectelor, primirea hranei doar din anumite recipiente, frica de a merge la toaleta etc.). A. a invatat sa mearga la toaleta in jurul varstei de 2 ani.

Intre 2 si 5 ani, viata lui A. si a parintilor a fost un adevarat cosmar. A. nu a vorbit deloc in toti acesti ani, nu scotea nici un fel de sunet nici macar atunci cand era gadilat sau cand plangea. Nu imita nici un fel de miscari, nu parea sa inteleaga ceea ce i se spune. Singura lui modalitate de comunicare era sa ia parintii de mana si sa-i duca in dreptul obiectelor dorite. Deseori, crea impresia inexistentei altor persoane sau transparenta acestora. Trecea pe langa cei din jur ca pe langa niste obiecte, nu acorda atentie actiunilor ce ii erau explicate de parinti. Privea pentru cateva secunde, apoi pleca fara sa-i pese catusi de putin. Ciudat este faptul ca atunci cand ii era cerut sa realizeze acea actiune o facea perfect. Consideram ca are un simt al observatiei foarte bine dezvoltat, are nevoie doar de cateva secunde pentru a observa o actiune sau pentru a citi o propozitie.

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi