Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

CONSUMUL DE DROGURI IN RANDUL ADOLESCENTILOR 14 – 18 ANI – PROIECT DE CERCETARE

CONSUMUL DE DROGURI IN RANDUL ADOLESCENTILOR  14 – 18 ANI – PROIECT DE CERCETARE


50,00 lei

CONSUMUL DE DROGURI IN RANDUL ADOLESCENTILOR  14 – 18 ANI – PROIECT DE CERCETARE

 

 

 

 

Numar de pagini: 27

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50  lei

 

 

DESCRIERE:

CUPRINS:

INTRODUCERE

CAPITOLUL I.  DROGURILE SI ADOLESCENTUL 

1.1 Istoria drogurilor

1.2 Conceptul de drog

1.3 Clasificarea generală a drogurilor

 

1.4. Droguri licite şi droguri ilicite

1.5 Teorii asupra consumului de droguri

 

CAPITOLUL II.  INFLUENTA DROGURILOR  ASUPRA  ADOLESCENTILOR

2.1 Dependenta de droguri

2.2 Metode de tratament ale dependentei de droguri

 

CAPITOLUL III.   METODOLOGIA  CERCETARII

3.1 Obiectivele cercetarii

3.2 Elaborarea ipotezelor

3.3 Esantionarea

3.4 Metode utilizate in cercetare

3.5 Documentarea preliminară

3.6 Elaborarea intrumentului de cercetare

 

BIBLIOGRAFIE

 

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

      Am stabilit ca tema de cercetare “Consumul de droguri in randul adolescentilor (14-18 ani)”. Acest fenomen al consumului de droguri a devenit din pacate o problema din ce in ce mai acuta pentru societatea romaneasca.   In ultimii ani s-a constatat faptul ca Romania a devenit din o tara de tranzit a drogurilor de provenienta asiatica catre Europa Centrala si de Vest in o tara consumatoare. Acest lucru este evidentiat si de confiscarile care au fost facute de autoritatile romane. Aceste confiscari arata o crestere alarmanta a drogurilor existente pe teritoriul Romaniei : de la 5.668,9 Kg in 1996 la 25.199 kg in 2001(Sandu,2002,P 153).

        De asemenea, alte cercetari au adus la cunostinta ca peste 25.000 de persoane sunt consumatoare de heroina numai in Bucuresti, adica peste 1% din populatia Capitalei. In plus, s-a constatat o crestere alarmanta a consumului in randul populatiei tinere, pragul de varsta la care incepe  consumul de droguri scazand din ce in ce mai mult, ajungand in jurul varstei de 12 ani. Toate  aceste lucruri arata amploarea fenomenului ce se desfasoara in Romania si de aceea este foarte important sa se actioneze cat mai rapid si mai eficient posibil in gasirea si implementarea unor actiuni concrete importiva consumului de droguri, si in special consumului in randul adolescentilor care sunt cei mai vulnerabili si mai predispusi sa experimenteze lucruri noi fara sa cunoasca consecintele actiunilor lor.

        Consumul de droguri reprezinta astfel o problema de mare importanta si complexitate pentru noi toti. El semnifica o speranta sau o provocare pentru tineri, o problema serioasa pentru parinti si pedagogi si un semnal de alarma pentru societate. Adolescenta este varsta la care aparea nevoia de identificare, de a se gasi si intelege pe sine si pe cei din jur. Este varsta experientelor personale, varsta cautarii coordonatelor proprii sufletului si corpului, varsta descoperirii dimensiunilor realitatii.  Drogul are de multe ori forma unei astfel de experiente, care reuneste: curiozitatea, dorinta de a incerca ceva nou, de a experimenta totul, dorinta de a-si ridica performantele intelectuale si chiar dorinta de a fi modern pur si simplu. Autori americani care au studiat fenomenul, au demonstrat ca exista o adevarata "foame" de a descoperi si cunoaste realitatea inconjuratoare in toate ipostazele incitante si sensurile ei profunde.

,, Însoţindu-ne încă din zorii umanităţii, drogul continuă să fascineze, să suscite interes, să reclame contramăsuri, dar să şi pună întrebări cărora nu li  s-a răspuns deocamdată mulţumitor.”- Rascanu                             

 

                       

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi