Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

EDUCATIA - FACTOR AL DEZVOLTARII PERSONALITATII UMANE

EDUCATIA - FACTOR AL DEZVOLTARII PERSONALITATII UMANE

EDUCATIA - FACTOR AL DEZVOLTARII PERSONALITATII UMANE


50,00 lei

EDUCATIA - FACTOR AL DEZVOLTARII PERSONALITATII UMANE

 

 

 

Numar de pagini: 89

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

Educaţia – obiect al pedagogiei; Delimitări terminologice şi precizări conceptuale

            Pedagogia, aşa după cum precizam anterior, are ca obiect de studiu sfera fenomenului educaţional, respectiv ansamblul acţiunilor şi influenţelor prin intermediul cărora personalitatea umană este formată şi modelată conform prescripţiilor unui ideal anterior precizat. Eficienţa acestei acţiuni modelatoare depinde însă, alături de înţelegerea corectă a structurii interacţionale a factorilor dezvoltării ontogenetice, de definirea exactă şi operaţionalizarea funcţională a conceptului educaţie, de circumscrierea precisă a sensului şi funcţiilor sale Aşa după cum preciza H. Pieron (1951), educaţia este unul dintre acele cuvinte al căror sens lumea crede că-l cunoaşte  bine cu condiţia să nu fie nevoită să-l definească.

Dificultăţile existente în definirea conceptului educaţie sunt generate, în esenţă, de două cauze principale. Pe de o parte educaţia este, în ultimă instanţă, o experienţă intersubiectivă şi personală, accesibilă cercetării directe mai mult din perspectiva rezultatelor înregistrate decât din aceea a derulării sale procesuale efective. Al doilea motiv care face oarecum dificilă definirea conceptului educaţie este acela că înaintea discernerii intelectuale a obiectului şi practicilor sale, orice educator sau cercetător este mai întâi produsul propriei sale educaţii, “…a cărei experienţă fericită sau nefericită urmăreşte, fie că el o presimte sau nu, maniera sa de a înţelege educaţia altora” (cf. Charbonnel, N., 1988).

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi