Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

CONTRIBUŢII PRIVIND ÎMBUNĂTĂŢIREA PREDĂRII EDUCAŢIEI TEHNOLOGICE

CONTRIBUŢII PRIVIND ÎMBUNĂTĂŢIREA PREDĂRII EDUCAŢIEI TEHNOLOGICE

CONTRIBUŢII PRIVIND ÎMBUNĂTĂŢIREA PREDĂRII EDUCAŢIEI TEHNOLOGICE, CU REFERIRE LA MODULUL «PRODUSE ALIMENTARE DE ORIGINE VEGETALĂ ŞI ANIMALĂ» LA ŞCOALA CU CLASELE I-VIII CALOPĂR – PROIECT DE ABSOLVIRE


50,00 lei cu TVA

CONTRIBUŢII PRIVIND ÎMBUNĂTĂŢIREA PREDĂRII EDUCAŢIEI TEHNOLOGICE, CU REFERIRE LA MODULUL «PRODUSE ALIMENTARE DE ORIGINE VEGETALĂ ŞI ANIMALĂ» LA ŞCOALA CU CLASELE I-VIII CALOPĂR – PROIECT DE ABSOLVIRE

 

 

 

 

Numar de pagini: 24

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

CUPRINS:

 

1. Curriculum-ul de "Educaţie Tehnologică"  ………………………………………………………….4

1.1. Elemente generale ……………………………………….………………………………………………………….4

1.2. Repartizarea modulelor pe clase ………………………………………………………………………....7

1.3. Obiectivele cadru ……………………………………………………………………………………………...…….7

1.4. Obiectivele de referinţă şi exemple de activităţi de învăţare pentru modulul ,,Produse alimentare de origine vegetală şi animală” …………...……………8

 

2. Mijloace didactice specifice modulului: ,,Produse alimentare de origine vegetală şi animală” …………………………………………………………………………………………………....13

 

3. Elemente de proiectare a activităţii didactice …………………………………………………...14

3.1. Planificarea calendaristică pentru modulul ,,Produse alimentare de origine vegetală şi animală” ………………………………………………………………………………..……14

3.2. Organizarea conţinuturilor pentru capitolul ,,Tehnologii de preparare a hranei” ……………………………………………………………………………………………………………………………18

3.3. Proiect didactic pentru:

a) Lecţie de formare a deprinderilor, cu tema: ,,Prepararea gustărilor calde: chifteluţe din cartofi şi chifteluţe speciale” ……………………………………………………...……20

b) Lecţie de transmitere a cunoştinţelor, cu tema: ,,Tehnologia preparării gustărilor calde: chifteluţe de cartofi, chifteluţe speciale” ………………………….……24

 

4. Evaluarea progresului şcolar …………………………………………………………………………….…..28

4.1. Generalităţi …………………………………………………………………………………………………………….28

4.2. Teste de evaluare şi baremuri de corectare pentru cele două teme …….……34

 

5. Elemente de protecţia muncii şi PSI specifice lecţiilor aplicative la modulul ,,Produse alimentare de origine vegetală şi animală” …………………………………...…..37

 

6. Bibliografie …………………………………………………………………………………………………………..……39

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

În viziunea Curriculum-ului Naţional pentru învăţământul obligatoriu, Educaţia tehnologică este o disciplină de trunchi comun, componentă a ariei curriculare Tehnologii.

Din perspectiva abordării disciplinei de către profesor, aspectul teoretic şi practic al acesteia nu implică stabilirea unei proporţii precise între cele două dimensiuni. Raportul echilibrat teorie-practică elimină riscul unei teoretizări excesive sau / şi al unei profesionalizări timpurii.

Educaţia tehnologică întregeşte cultura generală a elevului, având un profund caracter interdisciplinar şi practic-aplicativ.

Obiectivele cadru din Programa şcolară a disciplinei Educaţie tehnologică concordă cu exigenţele specificate în diverse documente referitoare la competenţele de bază într-o economie bazată pe cunoaştere.

Prin studiul disciplinei Educaţie tehnologică se realizează corelarea ca exigenţele formulate în documentele de politică educaţională din România şi din Comunitatea Europeană privind pregătirea elevilor pentru viaţă şi învăţare continuă precum şi opţiunea pentru cariera profesională.

De asemenea, la realizarea curriculum-ului pentru Educaţie tehnologică s-au luat în considerare:

• experienţa pozitivă acumulată în învăţământul românesc de la introducerea disciplinei Educaţie tehnologică în gimnaziu şi până în prezent (1992-2003);

• compatibilizarea cu programele disciplinei în învăţământul secundar din ţările (Uniunii Europene şi din alte ţări cu sisteme avansate de învăţământ;

• asigurarea coerenţei pe verticală şi pe orizontală a procesului de iniţiere tehnologică şi de dezvoltare a abilităţilor practice prin corelarea cu finalităţile disciplinei „Abilităţi practice” din învăţământul primar şi cu finalităţile celorlalte obiecte de studiu din învăţământul obligatoriu.

Programa actuală pune un accent deosebit pe educaţia pentru calitate. Studiul calităţii produselor şi a serviciilor, precum şi educaţia consumatorului şi a producătorului, permit dezvoltarea unor atitudini prin asumarea de valori care vizează calitatea.

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

TVA 0,00 lei

Total 0,00 lei

* TVA Inclus

Plateste    

» Produse noi