Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

TELEVIZIUNEA, CA MIJLOC DE MANIPULARE IN MASA

TELEVIZIUNEA, CA MIJLOC DE MANIPULARE IN MASA

TELEVIZIUNEA, CA MIJLOC DE MANIPULARE IN MASA


35,00 lei

TELEVIZIUNEA, CA MIJLOC DE MANIPULARE IN MASA

 

Numar de pagini: 25

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 35 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

CUPRINS

1 Scurt istoric al Televiziunii în lume şi începuturile în Romania

2 Mijloacele de manipulare a lui Sun-Tzu în televiziunea şi presa noastră

3 Tehnici de manipulare

4 Manipulare tv

5 Cazuri de manipulare

6 Efectul televiziunii asupra creierului

7 Concluzii

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

  Apariţia televiziunii a fost facilitată de anumite progrese tehnice în ceea ce priveşte transmiterea de imagini fixe la distanţă, făcute în secolul al XIX-lea dar şi de cele din perioada următoare. De asemenea nu trebuie trecută cu vederea o anumită trăsătură a sistemului de recepţie a ochiului uman care se numeşte persistenţa imaginii. Ochii continuă să vadă o imagine pentru încă o fracţiune de secundă, după ce aceasta a dispărut din vedere.

    Televiziunea s-a născut din conjuncţia unui ansamblu de trei tehnici: fotoelectricitatea, analiza imaginii punct cu punct şi linie cu linie şi undele hertziene. Cercetările  ştiinţifice s-au soldat cu o serie de descoperiri care au condus la apariţia televiziunii. Trebuie să remarcăm apariţia tubului catodic, a iconoscocopului şi a dispozitivului de baleiaj al imaginii. Amintim aici pe cercetătorii Nipcow, Rosling, John Logie Baird şi Zworykin. Eforturi susţinute pentru a pune la punct un nou sistem de difuziune s-au făcut  atât în Anglia cât şi în Franţa, Statele Unite şiGermania. În 1926 televizorul lui Baird a obţinut o primă licenţă experimentală în Anglia, chiar dacă invenţia sa era rudimentară şi nu se ridica la standardele cerute de BBC, el a perfecţionat-o ulterior astfel că postul englez a emis un timp folosindu-se de invenţia sa după care a trecut de la televiziunea mecanică la cea electronică, mult mai  rafinată şi mai performantă. De sistemul lui Baird s-a folosit şi francezul Rene Barthelemy care a realizat la 14 aprilie 1931, prima transmisiune a unei imagini cu 30 de linii de la Montrouge la Malakoff. În Germania în 1936 s-a reuşit tansmiterea în direct a Jocurilor Olimpce de la Berlin în 6 mari oraşe. Iar  în Statele Unite în 1927 Bell Telephone Company explorează procedeul de analiză mecanică al lui Ernst Alexanderson realizând una dintre primele experienţe publice de televiziune. Aparatura a cunoscut îmbunătăţiri dar evoluţia acesteia a fost stopată datorită intrării în februarie 1942 în război a Statelor Unite, interzicându-se fabricarea televizoarelor pentru ca tot efortul să fie canalizat spre fabricarea materialelor militare. După război televiziunea a început practic de la zero şi a cunoscut o dezvoltare diferită în funcţie de ţări. Noile descoperiri  în ştiinţele tehnice au făcut posibilă apariţia televiziunii de înaltă definiţie. În România fenomenul numit televiziune a fost prezent încă de la începuturile sale pe plan mondial. Primele teste în ceea ce priveşte transmiterea la distanţă a unei imagini înţaranoastră au avut loc în 1928. În acelaşi an fizicianul George Cristescu lansează prima lucrare ştiinţifică din România despre televiziune în care propune anumite inovaţii în domeniu pe baza unor

experimente. Toate aceste eforturi se concretizează în realizarea primei emisiuni din România în 1937  la Facultatea de Stiinţe din Bucureşti în cadrul unor demonstraţii publice. Oficial însă prima emisiune profesionistă din România  a avut loc in noaptea de 31 decembrie 1956 atunci când a fost inaugurată în România televiziunea de stat denumită şi Televiziunea Română. Peisajul  audiovizual românesc s-a îmbogăţit după 1989 cu câteva zeci de posturi care acoperă o paletă largă de preferinţe: Antena 1,Tele 7 ABC,Pro Tv,Prima Tv etc.

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi