Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

MASS-MEDIA SI RELATIILE INTERNATIONALE – LUCRARE DE SEMINAR

MASS-MEDIA SI RELATIILE INTERNATIONALE – LUCRARE DE SEMINAR

MASS-MEDIA SI RELATIILE INTERNATIONALE – LUCRARE DE SEMINAR


35,00 lei cu TVA

MASS-MEDIA SI RELATIILE INTERNATIONALE – LUCRARE DE SEMINAR

 

Numar de pagini: 20

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 35lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

          Instaurarea unui tip aparte de conflict - răzoiul rece, în relaţiile internaţionale a avut consecinţe asupra asupra tuturor domeniilor, inclusiv al comunicării dintre state. Până la declanşarea confruntării Est-Vest deschiderea ostilităţilor dintre state presupunea închiderea canalelor oficiale de comunicare, de data aceasta nu s-a mai întîmplat aşa. Reprezentaţele diplomatice ale celor două superputeri şi ale statelor satelite/aliate au continuat să “funcţioneze” fără, însă, să se poată şi comunica aşa cum s-a întâmplat după încheierea conflictelor anterioare. În 1952, ambasadorul SUA la Moscova, George Kenan, a comparat izolarea sa, la Ambasada SUA, cu experienţa pe care a trăit-o la Berlincînd a fost internat ca prizonier în timpul celui de-al doilea război mondial.[1]

           Din această perspectivă comunicarea internaţională indirectă, prin discursuri politice ale şefilor de stat sau înalţi funcţionari cu răspundere în politica externă, capătă o importanţă deosebită în relaţiile dintre hegemonii celor două blocuri politico-militare ca şi între sateliţii lor. Se instituie, în fapt, un tip aparte de comunicare, denumită de unii specialişti ai domeniului drept o“diplomaţie a semafoarelor”[2].

       Aceasta presupunea transmiterea unor simboluri şi semnale care descifrate, la timp, dădea informaţia esnţială în legătură cu adevarta poziţie pe care una sau alta dintre superputeri o adoptau în legătură cu o criză politică sau militară şi care, la nivel propagandistic, era condamnată cu vehemenţă. Astfel au fost demontate crizele politice şi militare şi cele două superputeri SUA şi URSS şi acestea au putut să evite confruntarea directă în primii ani ai războiului rece.[3]

            O primă verificare a acestui tip de comunicare s-a făcut în timpul “crizei berlineze”(1948-1949). În momentul în care Marea Britanie, SUA şi Franţa au hotărît să creeze un guvern german separate şi o monedă pentru partea vestică de ocupaţie gestionată de ele, Uniunea Sovietică a reacţionat oprind căile terestre de acces dinspre zona de ocupaţie controlată de puterile occidentale spre Berlin. S-a creat un moment de mare tensiune internaţională care risca să ducă la o confruntare directă între foştii aliati[4]. Acest moment a fost exploatat la maxim de propaganda oficială de la Moscova încît opinia publică internaţională a crezut că lumea se află în pragul unui nou război de data asta între foştii aliaţi.

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

  

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

TVA 0,00 lei

Total 0,00 lei

* TVA Inclus

Plateste    

» Produse noi