Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

CAI DE EFICIENTIZARE A PREDARII-INVATARII POLINOAMELOR LA ELEVII DIN INVATAMANTUL PRIMAR

CAI DE EFICIENTIZARE A PREDARII-INVATARII POLINOAMELOR  LA ELEVII DIN INVATAMANTUL PRIMAR


50,00 lei cu TVA

CAI DE EFICIENTIZARE A PREDARII-INVATARII POLINOAMELOR  LA ELEVII DIN INVATAMANTUL PRIMAR

 

 

Numar de pagini: 117

Diacritice: Da

Format: Word

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50  lei

 

 

DESCRIERE:

 

EXTRAS DIN LUCRARE:

Matematica contribuie esential la educarea memoriei, atentiei, vointei, imaginatiei,  la amplificarea setei de cunoastere si are un rol important in educatia estetica a celor ce o studiaza. Algebra este una dintre ramurile cele mai importante ale matematicii, cunoscand in timp o dezvoltare foarte accentuate. Problematica de care se ocupa  a devenit mai vasta  si mai variata.

Tema acestei lucrari metodico-stiintifice este “Căi de eficientizare a predării-învăţării polinoamelor la elevii din învăţământul   preuniversitar

Intre teoremele aritmeticii numerelor intregi si unele teoreme ale aritmeticii polinoamelor exista o mare asemanare. Predarea lor prin analogie duce la o intelegere mai profunda a notiunilor.

Aritmetica are rol formativ foarte important, dar a fost diminuata prin reforma actuala. Dupa programele actuale se mai predau doar cateva notiuni de aritmetica numerelor naturale prin gimnaziu , mai precis in clasa a VI-a. Pana in clasa a XII-a (cand ar trebui facuta analogia intre aritmetica numerelor intregi si aritmetica polinoamelor),  aceste notiuni nu sunt diversificate sau amplificate . In clasele de gimnaziu trebuie predate cunostinte ce inlesnesc formarea unei structuri cognitive operationale si a unei baze acceptabile de modelare intuitiva . Datorita dificultatilor interioare ale aritmeticii asimilare ei nu se poate face direct la nivelul de rigoare dorit si atunci sunt necesare “spirale” successive pana la sfarsitul clasei a XII-a. Predarea notiunilor se va face intr-o forma succesibila elevilor de liceu apoi se vor da exemple si de alte multimi de numere pentru care se pot da teoreme de impartire cu rest care sa ne permita sa construim si pentru ele o anumita aritmetica. In cadrul acestei lucrari se va arata ca aritmetica numerelor intregi , aritmetica polinoamelor cat si alte aritmetici se pot trata in cadrul invatamantului preuniversitar intr-un mod unitar. Aceasta va genera performante superioare . Un plus de rigoare in scoala determina un plus accentuat in facultate. Lucrarea de fata este structurata pe sase capitole .

Primul capitol are ca scop introducerea notinii de inel, a notiunilor de morfisme si izomorfisme de inele,  corpuri, subcorpuri , extinderi de corpuri si proprietatile lor.

In capitolul al II-lea se prezinta proprietatile aritmetice ale inelelor , urmarindu-se prezentarea unor rezultate utile in teoria algebrica a numerelor .

In capitolulal III-lea sunt prezentate inelele de polinoame , modul de constructive  al lor, polinoamele de o nedeterminata .

In capitolul IV sunt ilustrate proprietatile radacinilor uni polinom, derivate unui polinom, teoria fundamental a algebrei si ecuatiile algebrice.

Ultimul capitol cuprinde metode legate depredarea matematicii in general si a polinoamelor in particular . Mai intai sunt trecute in revista principiile didacticii “adaptate”la  l exemplelor , al problemelor, notiunile studiate anterior .Tipurile de exercitii si metodele de rezolvare propuse in acesta lucrare vor adduce cu siguranta o imbunatatire a rezultatelor obtinute de elevi. Problemele sunt deosebit de utile din punct de vedere metodologic, findca determina folosirea de strategii variate si rationamente fine prin cerinte de ordin calitativ. Ele au grade de dificultate variata si deschid noi orizonturi in vederea insusirii matematicii, in particular a inelelor de polinoame, in invatamantul preuniversitar . Paragraful VI.5 evidentiaza etapele in care au fost parcurse in cercetarea realizata .

Lucrarea urmareste ca elevii sa capete o deschidere cat mai larga spre studiul sistematic al polinoamelor si ecuatiilor algebrice iar prin aceasta sa le inlesneasca trecera catre studiul unei problematici de nivel mai inalt    

 

           

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

TVA 0,00 lei

Total 0,00 lei

* TVA Inclus

Plateste    

» Produse noi