Autentificare   |   Cumparaturi   |   Contact    
 

COLABORAREA REPUBLICII MOLDOVA CU STRUCTURILE INTERNATIONALE IN COMBATEREA FENOMENULUI TERORISMULUI


50,00 lei

COLABORAREA REPUBLICII MOLDOVA CU STRUCTURILE INTERNATIONALE IN COMBATEREA FENOMENULUI TERORISMULUI

 

 

Numar de pagini: 83

Prezentare Power Point: Nu

Pret: 50 lei

 

 

DESCRIERE:

 

 

CUPRINS

Introducere

Capitolul I. Definirea terorismului

?1. Conceptul de terorism. Incercari de definire. 6-24

?2. Istoricul aparitiei si evolutiei terorismului 25-42

Capitolul II. Esenta si formele de manifestare a terorismului

?1. Tipuri si forme de manifestare a fenomenului terorist. 43-65

?2. Esenta actionala a terorismului. 66-81

Capitolul III. Reglementari internationale pentru prevenirea si combaterea terorismului.

?1. Conventii de drept international cu privire la reprimarea terorismului. 82-95

?2. Reglementari cu privire la terorismul international in legislatia R. Moldova 96-107

Incheiere

Bibliografie

 

EXTRAS DIN LUCRARE

Introducere

Actualitatea temei. Intensificarea actelor de terorism a readus in actualitate problema luptei impotriva terorismului, ce face in prezent preocuparea asidua a comunitatii internationale, in vederea prevenirii si reprimarii acestor infractiuni. ,,Explozia" terorismului a gasit pe taram ideologic, social si juridic o lume dezarmata. Sub o forma sau alta terorismul s-a practicat in decursul vremurilor impotriva tuturor popoarelor. S-a manifestat prin acte reprobabile, care au trezit in constiinta universala revolta si indignare, avand consecinte negative asupra dezvoltarii normale a legaturilor internationale.

Proportiile luate de terorism in ultimul timp au devenit alarmante, atragand atentia intregii lumi. Dimensiunile violentei sunt de natura sa zdruncine stabilitatea relatiilor normale de convietuire pasnica a legaturilor diplomatice, culturale si economice, desfasurate in conformitate cu normele si principiile dreptului international.

Iata de ce numeroase state isi marturisesc ingrijorarea fata de inmultirea actelor de terorism international, recunoscand in practicarea violentei o problema grava, importanta, ce necesita solutionarea urgenta. Este intolerabil pentru comunitatea internationala ca actele de terorism, de atatea ori generatoare de distrugeri de vieti omenesti inocente, de multe ori aflate in afara zonelor de tensiune, sa se perpetueze si sa afecteze interesele unuia sau mai multor state si chiar bazele comunicatiilor, legaturilor si ordinii internationale, esentiale pentru pacea lumii.

Scopul lucrarii este de a prezenta proportiile pericolului pe care il are terorismul prin formele sale complexe de manifestare, prin esenta sa actionala si de a evidentia amploarea prin care se manifesta terorismul in prezent.

Este necesar de subliniat ca la savarsirea actelor teroriste se folosesc tehnologii din cele mai moderne si tipurile cele mai noi de armament, ceea ce denota faptul ca gruparile teroriste dispun de o sponsorizare la cel mai inalt nivel. Astfel, in rezultatul progresului tehnologiilor, apar noi forme de terorism ca cel de tip informational, chimic, nuclear sau biologic. Astazi, o larga raspandire in intreaga lume a capatat-o terorismul cu aspect religios si cel de tip separatist.

De asemenea, este prezentat atat prin teroristii kamikadze(Israel), cat si prin puternice si profesioniste structuri, care sunt capabile a duce razboi diversionist si chiar participarea masiva in conflicte locale si regionale cu incercari de instalare a controlului asupra teritoriilor cu vaste bogatii subterane si resurse energetice(Kosovo, Cecenia).

Internationalizarea tuturor laturilor vietii societatii, usurarea regimurilor de vize si pasapoarte, dezvoltarea informaticii, democratizarea regimurilor politice - contribuie la intarirea puterii distrugatoare si perfectionarii operative a gruparilor teroriste, iar mentinerea, cresterea si tensionarea conflictelor cu ciocniri de interese etnice, religioase, sociale si politice, dreptul la patrimoniu sau teritoriu, deseori se solutioneaza nu prin metode diplomatice, ci prin aplicarea fortei, iar concomitent si implicarea organizatiilor teroriste.

Proportiile pe care le cunoaste si varietatea problemelor pe care le ridica terorismul a determinat comunitatea internationala sa-si concentreze eforturile pentru eradicarea acestui flagel.

O importanta in acest sens o are cooperarea internationala pentru elaborare se masuri apte sa impiedice efectiv producerea pentru studierea cauzelor acestor acte, in speranta de a gasi solutii juste si pasnice, cat mai curand posibil.

Terorismul prezinta pericol si poate destabiliza sistemul securitatii internationale. Pasind in noul mileniu, comunitatea internationala a constientizat faptul ca terorismul a devenit o problema globala, cu care nici o tara nu se poate lupta in mod individual.

Pe fonul grandioaselor realizari ale omenirii in dezvoltarea democratiei, progresului in stiinta si cultura, comunitatea internationala continua sa fie uimita de amplitudinea actelor de terorism, complect lipsite de mila si omenie. Acest pericol necesita o atentie din partea statelor prin elaborarea unei legislatii corespunzatoare si o chibzuita coordonare a eforturilor serviciilor speciale si centrelor antiteroriste.

Prin prezenta lucrare, am facut o definire a terorismului, incercand sa fac o clasificare a acestui fenomen cat mai aproape de realitatea actuala. De asemenea, am prezentat istoricul aparitiei terorismului, ca forma de violenta, folosind metodele istorica, comparitiva si sociologica, folosind lucrari a diferitor autori ce au tratat si analizat fenomenul terorismului, precum si reglementari internationale si nationale in vedera combaterii lui.

Capitolul I. Abordari conceptuale ale fenomenului terorismului international

?1 Conceptul si definirea terorismului international

Dupa cum bine se stie o definitie este in esenta o ecuatie ce reda exact sensurile unui cuvant. In cazul conceptului de terorism situatia este putin diferita din cauza naturii sale emotionale, a conotatiei negative a termenului si discursului politic pe care il presupune deoarece toate acestea contribuie la marirea complexitatii surprinderii sale in totalitatea componentelor ce-l caracterizeaza.

 

 

PREDAREA SE FACE PE CD, PRIN MANDAT POSTAL RAMBURS (PLATA SE FACE LA POSTA), INSA SE POATE AJUNGE SI LA ALTA MODALITATE DE LIVRARE (PE MAIL)

 

PLATA SE FACE LA RIDICAREA COLETULUI.

 

 

 

Nu exista nici un comentariu inca.

30 produse asemanatoare:

Cos de cumparaturi

Fara produse

Livrare 0,00 lei

Total 0,00 lei

Plateste    

» Produse noi